MENÜ

„Kedves felsőbb énem, itt az idő, hogy találkozzunk, és én nem félek semmitől. Tudom, hogy van erőm, hogy felfedezhessem önmagamat, s hogy kiléphessek a félelem világából!”.

 

Richard Webster: Útmutató ELŐZŐ ÉLETEK megismeréséhez című könyvéből

Második lépés- Vissza az időben

Végül is az előző életbe való visszatérésben nem az számít, hogy milyen módszerrel gyakorolja. A lényeg az, hogy képzelje el, amint visszafelé halad az időben, és megérkezik egy előző életébe. A teljesség kedvéért leírom, hogy mit szoktam mondani
egy regresszió során, amikor a páciensem a hosszú folyosót képzeli maga elé:

" Képzelje elhogy gyönyörű lépcsősor tetején áll. Ez a legszebb lépcsősor, amit eddig valaha látott: érezze a puha, elegáns szőnyeget a talpa alatt, és a simára csiszolt fakorlát finom tapintását. Most, hogy készen áll az előző életei feltárására, induljon el lefelé a lépcsőn.
Tíz lépcsőfokot kell lefelé haladnia, közben ne engedje el a korlátot.

Én elszámolok tíztől egyig, ön pedig minden egyes lépésnél engedje magát még jobban ellazulni. Mire leér a lépcsősor aljára, már teljesen elengedett, ellazult állapotba kerül.
Tíz. Lazítson.
Kilenc. Lazuljon el még jobban.
Nyolc. Élvezze a melegséget, békét és a teljes ellazultságot.
Hét. Engedje el magát teljesen.
Hat. Még egy lépéssel közelebb került ehhez a békés állapothoz.
Öt. Most jár félúton lefelé, élvezze ezt a csodás, nyugodt élményt.
Négy. Lazítson.
Három....Kettő....és egy.
Most teljesen ellazultan megérkezett egy gyönyörű folyosóra, ahol meleg, kellemes világítás és nyugalom van. Menjen végig a folyóson, és nézze meg jól a két oldalon lévő összes ajtót. Az ajtók mögött az elmúlt életeinek emléke vannak, bármelyikénél megállhat.
Ha jobban megfigyeli az ajtókat, akkor észreveheti, hogy az egyik sokkal érdekesebbnek tűnik, mint az összes többi. Álljon meg ennél az ajtónál, tegye a kezét a kilincsre, és nyissa ki, majd lépjen be az egyik előző életébe."

Harmadik lépés- Fedezze fel az előző életét!

Az előző életét, amelybe most belépett, valószínűleg nem látja majd azonnal egyértelműen, ezért álljon meg, vegyen néhány mély lélegzetet, és engedje, hogy lassan kibontakozzon a története.
Nézze meg a lábát, figyelje meg, hogy milyen cipőt visel, vagy hogy van-e egyáltalán valami a lábán. Nézze meg a ruháját, és azt, hogy férfi-e vagy nő.
Nem biztos, hogy ezekre azonnal választ kap, különösen, ha az adott életében éppen kisgyerek. Figyelje meg, hogy érzi magát a testében. Fiatalnak és élettel telinek? Fáradtnak és kimerültnek? Melege van, vagy inkább fázik? 
Ezek mind utalhatnak az életkorára és egészségi állapotára. Boldognak érzi magát, és elégedett az életével?
Most nézzen körül, és állapítsa meg hogy külső helyszínen vagy egy szobában van-e. Nézze meg, hogy ki van még önön kívül, és hogy mit csinál éppen. Most már, hogy valamennyire megismerkedett az új környezetével, elindulhat az időben előre vagy visszafelé ebben az előző inkarnációjában. Döntse el, hogy mit akar megismerni az adott életéből, számoljon el háromig magában, és azonnal egy új helyszínre kerül. 
Az élete bármely részletét megismerheti így, hogy az adott életszakaszra gondol, majd elszámol háromig.
Azt szoktam javasolni a pácienseimnek, hogy derítsenek ki néhány fontos dolgot. Mindig arra biztatom őket, hogy tudják meg, mi volt a foglalkozásuk, idézzenek fel egy jelenetet azzal emberrel, akit abban az életükben a legjobban szerettek. Elmondom nekik, hogy vegyenek részt egy családi jelenetben, nézzék meg a baráti társaságukat, és figyeljék meg magukat, amint valami olyasmit csinálnak, amire büszkék. Ezek a jelenetek segítenek abban, hogy összeálljon az előző életbeli személyiségükről egy kép. Ön is vizsgálja meg ezeket a részleteket.
Sokan szeretnék tudni, hogyan is néztek ki az előző életükben.
Helyezze magát egy olyan szobába, amiben van tükör. Elképzelhető, hogy olyan életében jár, amelyben nem volt tükre, ilyen esetben képzelje magát egy tópartra, és nézze meg a víztükörben önmagát. Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha nem tudja, hogy az adott életében hogy hívták. Ilyenkor képzeljen el olyan jelenetet, amelyben a nevén szólítják.
Töltsön annyi időt ebben az előző életében, amennyit szükségesnek érez, és mielőtt visszatérne a jelenbe, képzelje el a feltárt életének utolsó napját. Figyelje meg, hogy mit csinál, kivel van, hogy sajnál-e valamit, majd nézze meg, ahogy elhagyja a testét. Ha fájdalommal vagy gyötrelmes érzésekkel jár a halála, akkor lépjen hátrébb, és próbálja meg kívülről végignézni a folyamatot.
Nézzen le arra a fizikai testre, amelyből kilépett a lelke, mert ebből megállapíthatja, hogy körülbelül hány éves lehetett és milyen egészségi állapotban érte a halál. Eközben valószínűleg egyfajta felszabadultságot érez majd, mert szelleme örülni fog, hogy végre elhagyhatta a fizikai formáját, és továbbléphetett.
Kérdezze meg önmagától, hogy milyen tanulságot kellett levonnia az adott életéből, és derítse ki, hogy hozott-e onnan valamilyen karmát, amely hatással van a jelenlegi életére is.

Negyedik lépés- Visszatérés a jelenbe

Miután sikeresen feltárta az egyik előző életét, itt az ideje hogy visszatérjen a jelenbe. Mondja el magában, hogy emlékezni fog mindenre, ami a regresszió során történt, és hogy a következő néhány napban új emlékek idéződnek majd fel a tudatos elméjében. Ezután hozza vissza magát a jelenbe, mialatt lassan egytől ötig számol. Tartsa behunyva a szemét, amíg fokozatosan visszatér, majd számoljon el ismét egytől ötig, és nyissa ki a szemét.
Pácienseim általában különböző lelkiállapotban térnek vissza a regresszióból. 
Van, aki izgatott lesz, mások szinte szomorúak. 
Üljön néhány percig nyugodtan, és gondolja végig az előző életét.
Mondjon köszönetet azért, hogy képes volt alkalmazni a hosszú távú memóriáját, és köszönje meg a jelenlegi életén lévő áldást.

Most, miután már feltárta az egyik előző életét, bármikor képes lesz visszatérni oda. Mindössze annyit kell tennie, hogy a második lépés előtt kérje azt, hogy az adott előző életébe látogathasson vissza. Így máris ott találja majd magát, és folytathatja a feltárást. Természetesen más inkarnációit is felfedezheti ugyanezzel a módszerrel. Ilyen esetben a második lépés előtt azt utasítást kell adnia magának, hogy ez alkalommal egy olyan életbe szeretne visszatérni, amelyet eddig még nem ismert meg.

Asztali nézet