MENÜ

A tested és a lelked vágyik rá, hogy elengedd a feleslegessé vált dolgokat.Megbocsátás, a feloldozás. Senki nem gondolhatja, hogy ez felesleges és neki nincs szüksége erre!

Sokan átesünk most hasmenésen, hányáson, izzadáson, kiütéses nyavalyákon, mert a test tisztulni AKAR, mivel ezt az új energiát nem tudja befogadni, ha a rossz, romlott dolgok ott panganak a testben. Ez természetes folyamat, engedjük el örömmel a felesleget (bármennyire fáj, vagy kellemetlen, illetve orvosilag diagnosztizált kórságot találnak most nálunk) Élénk, emlékezetes álmok is kísérhetik a lélek megújulását a napokban. Mindegyik fontos üzenetet hordoz, arra vonatkozóan, hogy mi az a dolog, amivel nem árt, ha szembenézünk a tisztulás, megbocsátás jegyében. Lehet, hogy konkrét személyekkel, vagy helyzetekkel álmodunk, amiket/akiket helyre kell tenni, el kell engedni…
Biztosan többen észrevettétek, hogy a „teremtéseitek” kezdenek megvalósulni, kezdenek

 testet ölteni. A testünk is elkezd változni (illetve már hónapok óta változik) van aki fogyás, van aki a hízás jól látható idejét éli – de ezek is természetes dolgok. A most élő maja papok szerint, megértünk egy olyan fontos helyzetet, aminek a lényege, hogy: mi is teremtő Istenek vagyunk, és ennek az Istenségnek a teremtései egy különös időpontban, minden nap a közös tudatból, vagy az Univerzumból, vagy az Istenektől (ki hogyan nevezi) energiát kapnak.
Ez az időpont pedig, a hajnali órákban történik naponta. Felébredünk és nem tudjuk miért forgolódunk. Sokaknak az jut ilyenkor eszébe, hogy jajj, a fenébe, nem tudok aludni- reggel nyúzott és fáradt leszek… stb. És pontosan ez történik reggel nyúzottak és fáradtak lesznek...
Pedig a lényeg a következő: ezek a hajnali ébredések a teremtőerőtök csúcsát, legerősebb időpontját jelölik. Tehát, koncentráljatok rá, ha felébredtek, akkor jókat gondoljatok, a most-ra és a jövőre nézve is!! Használjátok ezt az időt, arra, hogy egészséget, bőséget, áldást, megbocsátást kívánjatok, küldjetek, magatoknak, szeretteiteknek és az ellenségeiteknek is!! Élénken képzeljétek el, amit megakartok valósítani vagy amit be akartok végre fejezni...
 
 
 
 
 
Mit jelent valójában a TUDATOSSÁG?
 
 

"Bár a Mesternek aznap éppen hallgatási fogadalma volt, egy utazó csak egyetlen szóért könyörgött, amely életútján vezérelhetné. A Mester barátságosan bólintott, fogott egy darab papírt, s ráírt egy szót: "Tudatosság." A látogató meghökkent.

Ez túl rövid. Volna olyan szíves egy kicsit bővebben kifejteni?

A Mester visszavette a papírt, s ráírta "Tudatosság, tudatosság, tudatosság."

- De mit jelentenek ezek a szavak? - kérdezte az idegen kétségbeesve.

A Mester a papírért nyúlt, s azt írta: "Tudatosság, tudatosság, tudatosság azt jelenti, hogy TUDATOSSÁG."

Ezt az idézetet írtam körülbelül egy évvel ezelőtt a blogomba. Tetszett nagyon, rezonáltam rá, de valójában csak most, egy évvel később mondhatom azt, hogy tudom, érzem és élem azt, amit tudatosságnak nevezünk.
Mit jelent tudatosan élni? Sokáig azt gondoltam, hogy na, el kell kezdenem minden percben figyelni, minden egyes gondolatot, szót, érzést látni minden pillanatban. Emlékszem, mikor történt ez, talán egy gyorsétkezdében ültem évekkel ezelőtt, bámultam ki az ablakon és úgy éreztem, hogy eddig tartott szép és békés életem, mostantól nem lesz megállás, csak folyamatos figyelem. Ez ment talán 5 percig és aztán úgy éreztem becsavarodok... nekem ez nem megy, én sosem fogok megvilágosodni és tudatos sem leszek. Akkoriban érzelmi hullámvasutakon ültem nap-nap után, életem drámák és szenvedések sorozata volt és esélytelennek láttam azt, hogy valaha is kitörjek belőle. Túl gyengének és sebezhetőnek éreztem magam.

Mi változott azóta?

Rájöttem az alábbiakra és elkezdtem élni őket:

1. A szenvedés és a boldogság két út, amelyek közül az ember választ.. Minden nap, minden helyzetben meg kell hozni a döntést, hogy egy helyzetben melyik irányba megyünk el. Ehhez őszinteség szükségeltetik és sokszor annak a felismerése, hogy bizony szeretünk szenvedni. Energiát nyerünk belőle, mások is sajnálnak és a felelősségvállalást szépen el lehet dobni, hiszen áldozatai vagyunk csak az életünknek… Valljuk ezt be magunknak végre!

Nem elég az, hogy azt mondjuk, „De hát én boldog akarok lenni, boldog párkapcsolatban szeretnék élni, sok pénzt akarok!” Akkor miért nem megy? Elhiheted nekem, hogy nem a külvilág miatt. A minták, programok, félelmek bennünk vannak, melyek létrehozzák a valóságot. Képesek vagyunk szembenézni velük, belenézni tudatalattink sötét kamráiba? E nélkül nem fog menni. Hiszen itt rejlenek mindazok a hitrendszerek, amelyeket magunkkal hordozunk, szüleinktől, környezettől, még régebbről. Milyen gondolatokat hordozol legbelül a párkapcsolattal, pénzzel, élettel kapcsolatban? Szüleidnek vajon milyen volt a házassága? Anyai, apai, párkapcsolati, női, férfi minta mind innen jön.Látni kell őket és szeretettel elfogadni, ha változtatni akarunk rajtuk.

2. Légy jelen, hogy szabad lehess, legyél földelt! Mit jelent ez? Ha nem vagy jelen a testedben, csak a személyiséged fog reagálni a következő élethelyzetekben, amely tanult minták, programok, félelmek sora, vagy ha sokat tisztítgattad, akkor valamivel kiegyensúlyozottabb, de semmiképpen nem az, aki Te magad vagy: az Önvalód, a Lényed. Ő nem tud megjelenni, ha folyamatosan a múltba révedsz, vagy a jövőn elmélkedsz. Jelen lenni pedig csak egyféleképpen lehet, s erre is nemrég jöttem rá.
Nem kellenek hozzá különleges gyakorlatok, egyszerűen el kell fogadnunk, hogy most itt vagyunk a Földön. Ezt a tapasztalást választottuk, örüljünk neki! Mindaddig, amíg lélekben elvágyunk, vagy arra várunk, hogy „mikor lesz már vége és megyünk haza”, addig bizony nem leszünk jelen az életünkben, nem lesz rá igazán befolyásunk, és a külvilágra reagálva fogjuk élni mindennapjainkat.

3. Vállalj felelősséget a valóságodért, melyet gondolataiddal, szavaiddal, érzelmeiddel, cselekedeteiddel teremtesz minden pillanatban! És itt jön be a tudatosság lényege. A tudatosság lényege, hogy minden helyzetben képes vagyok meglátni, hogy mi volt az a dolog, ami belőlem kiindulva kiváltotta az eseményt. Mi az a minta, érzés, cselekedet, amelynek következményeként ilyen vagy olyan tapasztalásokba kerültem? És ha akkor és ott nem is értem, később, megértem-e, el tudom-e fogadni, hogy ez ajándék volt nekem? Elfogadom, hogy minden ajándék, a rám kiabáló fűszerestől, az engem kiraboló fiún át, az erőszakos és agresszív emberig? Tudok-e örülni ezeknek a tapasztalásoknak, mert általuk megláthatom azokat a mintákat, amiket még működtetek?Ismételten őszinteség és bátorság kell ehhez, hiszen itt is a tudatalattinkba és lényünk mélyére kell merednünk a válaszokért ...

4. Tanuld meg tartani a tered! Nagyon sok érzés, gondolat manipulatív, félelemmel teli és lehúzó, ami a külvilágból árad. Ha nem vagy magadra tudatos, azonmód felveszed ezeket ezeket a rezgéseket, és a sajátjaidnak gondolod őket. Párkapcsolaton belül pedig egyértelműen, hiszen ha sok időt töltesz együtt a pároddal, eggyé válik a teretek. Ezután jöhet az a találgatás, hogy most te vagy ideges vagy én, kiből jött, kiben jelent meg először? (Én egy öt éves kapcsolatot zártam le egy hónapja és most látom csak, hogy rengeteg szenvedés, félelem, szorongás és magányérzés, amivel küzdöttem az elmúlt években, valójában nem belőlem jött, hanem a páromból. Ezt úgy vettem észre, hogy ahogy elváltunk egymástól – együtt éltünk – napokon belül teljes béke és harmónia állt be az életembe, és azóta sem múlt el. Szürreális, nem? És döbbenetes. Nyilván rezonáltam rájuk és az én személyiségemben is benne voltak, de egész valószerűtlen, volt megtapasztalni, hogy a vágyott nyugalom már régóta bennem van, csak nem éltem. Most tanulom tartani a terem, sugározni önmagam minden helyzetben és bizony a világ még sokkal színesebb és szebb lett!)

Nézz szembe minden aspektusoddal, fogadd el őket és szeresd magad. Szeress a Földön élni.
Légy tudatos arra, hogy minden helyzetet te teremtesz, te formálsz, alakítasz a gondolataiddal, érzéseiddel, cselekedeteiddel! Nincs objektív helyzet, minden attól függ, benned hogy jelenik meg. Minden lehet áldás, csak rajtad múlik, hogy tekintesz rá. Vállalj felelősséget a valóságodért és légy jelen minden pillanatban.

Tiszteld a Végtelen Lényt, a Mindenség szeretetteljes kifejeződését, aki vagy!

És végül játssz és élvezd! Ezért vagy itt! 

 

 A karma, amiért sokszor nem sikerül semmi

"A karma önmagában nem büntetés.. a karma a lélekfejlődés része. Még akkor sem büntetés.. ha Te annak veszed.. A jót akkor tudod értékelni.. ha megtapasztaltad a rosszat. A lélek, csak így fejlődik. Ahhoz, hogy megismerd a fényt.. élned kell a sötétben is.. Ahhoz, hogy tudd milyen az édes.. meg kell tapasztalnod a keserűt!"
(Cedamus)

Tanulni és fejlődni születünk le a Földre. Ha nem éppen ide, akkor ugyanígy máshová. A lélekfejlődéséhez elengedhetetlen az anyagi test felvétele. Az újbóli és újbóli leszületések teszik lehetővé a lélek fejlődését, a kezdetleges született lélektől a megerősödött tanult fénylénnyé vagy tiszta energiává váló lélekig. Sokan ezt felemelkedésnek hívják.

Ha már ezt tudod, akkor felébredtél, ha nem akkor épp itt az ideje, hogy lelked által idáig szunnyadni hagyott tudatod megvilágosodjon.Az életünket szeretet szövi át, ami a szeretettel ellentétes, az rossz. És ami rossz, azt ki kell javítani, mert a jót csak úgy érhetjük el, ha megszüntetjük a rosszat. Mindennek két ellentétes pólusa van, valamilyen cselekedet, vagy gondolat negatívját csak ugyanolyan erősségű pozitívval lehet kiküszöbölni.

Bármit is teszel, bármit is gondolsz, az belevésődik a Mindenségbe, vagy egyenlőre még csak hívjuk Univerzumnak. Akár gondolat, akár cselekvés, amit teszel, ami rosszat teszel, az visszaszáll rád. Sosem fogod tudni előre, hogy mikor. Ha nem ebben az életedben, akkor viszed tovább magaddal, hisz sosem fog megsemmisülni. Csak kétféleképpen tud, ha beteljesül rajtad, vagy ha Te lecsökkented és megszünteted. Bármit rosszat is tettél, hidd el nekem, ha nem szünteted meg, visszakapod. 

Lehetsz rá még képtelen, hogy meghalld magadtól a lelked, hogy mi is volt az a múltbeli, vagy múlt életedbeli dolog, amit tettél és most vissza üt, és ezért nem haladsz. Amiért baleset ért, vagy épp nevetnek rajtad az emberek. Minden a múltad következménye, akár gondolati, akár tevőleges.

Ahhoz, hogy a karmád levesd, ahhoz hogy megszűnjön, látnunk kell a múltat. Ezt pedig a lelked mutatja majd meg Neked. Ha még képtelen vagy rá, hogy meglásd, vagy meghallgasd, akkor nyugodtan bízd rám magad. A lelked beszél, mindent elmond, mit miért tettél. Ha ezt tudjuk, akkor már azt is tudni fogod, mit kell tenned. S ha már tudod, akkor egyenes az út a boldogságodig, hogy minden, ami akadályoz, megszűnhessen. 

De ne felejtsd, karmát más levenni rólad nem fog tudni!! Levetetni másnak csak ideiglenesen lehet, mert az ettől, nem fog meg szűnni. Mert egy energia sosem szűnik meg magától, nem talál meg senki mást vele, hanem újra visszatalál hozzád,mert csak általad semmisülhet meg! Épp ezért nem is fogom levenni rólad. Te fogod megtenni! Te fogod megszüntetni. Mert ha tudod az okát (és általam tudni fogod), ha át tudod érezni cselekedetet felelősségének a súlyát, ha szívből megtudod bánni amit tettél (még akkor is ha ez előző életed bármelyikében is történt) akkor, és csakis akkor tudod megszüntetni végérvényesen! 

Minden, mindennel összefügg, ez az egyik alaptörvény! Megbánni csak akkor tudsz, ha tudsz igazán szeretni. Amit adsz, azt kapsz, ha mást bántasz, magadat bántod, ha mást szeretsz, magadat szereted. Ha senkit nem fogsz bántani, magadat sem bántod, ha szívből megbánod azt amit tettél, lecsökkentheted vagy elkerülheted teljesen cselekedeteid következményét. De ellenkező esetben nem!

Közösen feltárjuk az okokat, és elkerüljük a következményeket! Mert a karma, mint derült égből..

Attól, hogy még nem hiszed, vagy nem hiszel benne, az nem jelenti azt, hogy nem így van. Attól, hogy valamiről nem tudunk, az nem jelenti azt, hogy nincs. Mindennek meg van az oka, még akkor is ha nem tudunk róla. Amit mások véletlennek hívnak, én okozati következménynek. Mert mindennek meg van az oka. Az pedig, hogy mi lesz az okozat, lesz-e okozat, ez már csaj RAJTAD múlik..

De ha a karma a lélekfejlődés része, akkor miért kell feloldani, miért kell megszüntetni? Hisz ez esetben nem fejlődik a lélek! 

Ez csak egy paradoxon, csak egy látszólagos ellentmondás!

A valóság, hogy a rossz cselekedetekkel, gondolatokkal létrejött "negatív energia" nem semmisíthető meg, csak akkor ha visszatér, akkor amikor visszakapod, vagy amikor a teljes szívből történő megbánással ezt a negatív energiát megszünteted vagy minimálisra csökkented. Ezért tartózkodom a karmaoldók által levett negatív energiától, mert az nem fog megszűnni, az csak vár, hogy majd egyszer visszatérhessen.

Viszont maga az a tudat, amivel a negatív energiát létrehozó személy, a rossz cselekedetét felismeri, azt a rosszat amivel a "büntető karmát" létre hozta, már magának a lélekfejlődésének a része. A felismerés és a teljes szívből történő megbánás már hatalmas ugrás a spirituális lépcsőkön. A spirituális fejlődését pedig tovább szolgálja az, hogy a büntetés mértékét csökkentette, vagy meg is szüntette. Így a lélek innentől kezdve könnyebben kiteljesedhet és fejlődhet.

Csak a saját felismerése által lehet végképp megszüntetni, senki más által. Ahhoz, hogy tudd a problémád forrását, beszélgetni kell a lelkeddel, hogy látassa, hogy elmondja mi is volt az.

Sok ember még nem képes beszélgetni a lelkével, ezért segítségre van szüksége.

 

 

 

 

Az élet alapelvei Rosa Rivas meggyőződése szerint

 

Rosa Rivas meggyőződése szerint

BevezetésAz élet egy utazás, melyhez (mint minden utazáshoz) térképre van szükségünk. Mindenkinek más térképe van, de a 10 egyetemes jelet mindegyiknek tartalmaznia kell.Az élet egy játék, amelyben nyerni akarunk. Nyerő a stratégiánk, ha ismerjük és betartjuk a 10 alapelvet!

1. CSEND

Alapvető játékszabály! Minden nap figyelj egy kicsit befelé! Már ennyitől is megváltozik az életed. Relax.Megváltozik az, hogy hogyan reagálunk a dolgokra. Tudatosság csak csendben tud kifejlődni. Készíts térképet életedhez! Jelöld be a fontosabb állomásokat, jelöld ki az útvonalat, amelyen végig akarsz menni.Kínai közmondás: „Ha egy hajó cél nélkül hajózik, egy kikötőbe sem jut el.„Az igazi dilemma nem az, hogy választanod kell jó és rossz között, hanem az, hogy választanod kell jó és jobb között. Állíts fel a dolgok között prioritási sorrendet! Tudd, hogy mi a jó, a jobb, a legjobb. Ha a fontossági sorrend hiányzik, elveszünk. Ha van prioritás, eljutunk az etikához. Az etika mutatja az utat saját térképünkön, az etika az irányító!

2. LELKI BÉKE, BELSŐ BÉKE

Csak úgy tudsz szembenézni igazán nagy gondokkal, ha megvan a lelki békéd. Két dologra van szükséged ahhoz, hogy béke legyen a lelkedben:

alázatosság:mindnyájan vágyunk a hatalomra, hogy fontosnak érezzük magunkat. Ez veszélyes játék! Pl.: egy családban elindulhat a lavina, ha a papa (hatalmát fitogtatva) leszidja a mamát, a mama (szintén hatalomra vágyik) leszidja a nagyobbik gyermeket, az a kisebbiket, és így tovább, a legkisebb pl. belerúg a kutyába. Saját fontosságunktól elszállhatunk, mint a lufi és akkor már nem bírjuk a kritikát, mert kipukkadhat a lufi, lezuhanhatunk és ettől félünk. Csak az alázatosság szabadíthat meg ettől a félelemtől!

érzelmeink kezelése5 alapvető érzelem létezik: félelem, szomorúság, harag, szeretet és öröm. Az első három, negatívnak ítélt érzelem is jó, mert:A félelem megvéd, megmentheti az éltedet.A szomorúság lelassítja az életed, megállítja a rohanást, hagyja, hogy gyászolj, elvonulj az élet zajától, segít, hogy CSEND-ben légy.A haragnak is van célja, haszna. Ha nem lenne harag, nem lennének emberi jogok. Pl.: A papa veri a gyereket, emiatt a mama haragszik a papára. A mama haragja megvédi a gyereket. Gondot, problémát csak akkor okoznak ezek az érzelmek, ha túl sokáig tartjuk fönt őket. Ezek a rossznak ítélt érzelmek a túlélési mechanizmus részei. Ezek az érzelmek, valamint a hatalom iránti vágy, kontrollálandó érzelmek.

3. ITT ÉS MOST

Mindig kétségbe esünk, ha a tegnap, vagy a holnap gondjaival foglalkozunk. Ez az alapelv nem azt jelenti, hogy zárkózz be önmagadba, hanem azt, hogy a megbocsátás segítségével vedd le a múlt terheit a válladról és a hit segítségével szabadulj meg a holnap félelmeitől!

4. POZITÍV GONDOLKODÁS

Ez nagyon fontos, mert csak ez segíthet ahhoz, hogy optimalizáld életkörülményeidet. Mindig krízishelyzetben derül ki, hogy ki a pozitív gondolkodású, kinek milyen a hozzáállása az adott megoldandó helyzethez. A krízishelyzetekben mindig lehetőség van! Pl.: egy krízis, ha fájdalom van a lelkedben. Elmerülhetsz a fájdalomba, okolhatsz mást, másokat a fájdalmadért, de így elsüllyedsz benne. Ez negatív.A lehetőség: hogy megkeresd, mit tanulhatsz belőle! A pozitív gondolkodáshoz tartozik a kitartás. Kitartóan vizualizálj, amíg el nem éred a célodat! ( pl. nem vallok kudarcot, hibáimból tanulok)

5. ÖNBECSÜLÉS

Csak azt adhatod magadból, amid van! Ennek pillérei:

bizalom: bízz magadban és másokban. Tudd értékelni önmagad, bízz a saját képességeidben. A saját magadba vetett bizalom segít az önértékelésben: bízol önmagadban, nem pusztítod magad és nem hagyod, pusztítani magad. A kábítószeresnek pl. nincs önbecsülése, hiszen pusztítja magát. Nincs olyan probléma, amit nem tudunk megoldani, ezalól csak a halál a kivétel. Minél nagyobb gondot kell kezeljél, annál intelligensebb vagy, hiszen még azt is meg tudod oldani!- erőfeszítés: ez az energia-befektetés képessége, az önbecsülést erősítő visszacsatolás.

6. GYENGÉDSÉG

Elengedhetetlen a szeretethez és a barátsághoz. A gyengédség megnyilvánulási formái:- szavakon keresztül (mondd ki, hogy szereted)- gesztusokon keresztül (testbeszéd, beszéljen a szemed, mosolyogj)- érintésen át (a simogatás igen, a szex nem érintés) Csak a gyengédségen keresztül tudjuk táplálni a szeretetet! Enélkül az élet nagy túró!

7. CÉL

Tudd, hogy mit akarsz elérni, mi a fontos, mit miért csinálsz. Használd az iránytűdet! A célod eléréséhez két dologra van szükséged:- önfegyelem: tudj lemondani bizonyos dolgokról. Ne feledd: az élet, lehetőség!- kreativitás

8. VÁLTOZÁS

A változás állandó dolog az életben. Mindig, minden változikés erre szükségünk van, bár néha lázadunk ellene.Ahhoz, hogy el tudjuk fogadni az állandó változást, két dologra van szükségünk:

tudásra: A történelem a változás leckéje. A változás lehet ijesztő, ha nem próbálunk ismeretekhez jutni. Legyen képességed a változásra! A zseni mindig nyitott rá. A mai világ ideálja: légy erős, légy gazdag, légy jóképű! Ha nem ilyen vagy, senki vagy. Ez hülyeség! Nyisd ki a szíved és megszűnik a félelem! Így légy erős!

rugalmasságra: a gyenge, de rugalmas törzsű pálmafák meghajolnak a hurrikánban és túlélik a vihart, míg a vastag törzsű, hatalmas és erős tölgyfák, képtelenek meghajolni, kifordulnak gyökerestül, darabokra törnek.

9. EGÉSZSÉG

Az egészséghez is két dolog kell: egyensúly és öröm.Ha elveszíted az örömöt, elveszted az életvágyat. Az örömöt táplálni kell! Kérdezd meg magadtól: miért nincs okom az örömre? (talán túl önző lettél?!) öröm nélkül nincs egészség! Tanulj meg örülni a legapróbb dolgoknak is. Az öröm legegyértelműbb jele Isten jelenlétének, és ez vezet el a 10. alapelvhez.

10. ISTEN

Fedezd fel az isteni értékeket! Imádkozz, így tarts kapcsolatot vele (ne szavakon keresztül, hanem a szereteten át.)MINDEN NAP ADJ LEGALÁBB EGY PUSZIT VALAKINEK! SZíVBŐL!

EZ IS MEGSZÍVLELENDŐ:

„Adassék nékem annyi lelkierő, hogy mindazt megváltoztassam, amire képes vagyok és bátorság ahhoz, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok és bölcsesség ahhoz, hogy a kettő között soha el ne tévedjek!”

 

 

 

 

 

Asztali nézet