MENÜ

"Ha minden keresés megszűnt, és hirtelen ráébredsz, hogy már csak egyetlen dolgot kell megtudnod: Ki ez a kereső bennem? Mi ez az energia, amely keresésre ösztönöz? Ki vagyok én? - akkor megtörténik az átalakulás. ,,(Osho)‎

 

 

‎‎‎"Kívánom neked a csend szépségét, a napfény dicsőségét, a sötétség rejtelmét, a láng hatalmát, a víz és a föld higgadt erejét, a levegő édességét és a szeretetet, mely ott található  minden dolgok gyökerében. Az élet csodáját kívánom neked."(Pam Brown)

 

"A szeretet az Istentől van ,és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent."  Egy szeretet van csak és ez az, ami Istentől való. Csak egy szeretet van a világon, az Isten kegyelméből származó szeretet. Minden más, csak emberi ábrándozás. Isten szeretete a Fiában, lett hatalmassá mindenki számára. Ez a szeretet emeli fel a sötétségből a fény felé az embert, a tudatlanságból az isteni bölcsességre, csak a kegyes lenyújtott kéz az, amely képes felemelni.,,B.A.

 


 

"Ne akarj mindent egyszerre,mert míg száz fele jár az eszed, addig csak két kezed van...
Ne akarj mindent gyorsan, mert míg lépéseidet gyorsítod, a szemed csak az     "elhaladó"csíkot látja...
Ne akarj mindent görcsösen,mert minél jobban görcsölsz, annál szorosabbra húzod a csomót...,,(Hiutu)

 

‎,,Bármekkora is az árnyék, mindig nagyobb a fény, amely létrehozta.,,/B.Andi./

 

,,Nézz magadba és ne kérdezz mást, mert magadban van mindenre a válasz"/B.Andi./

‎"Minden embernek van egy útja, amelyiken járnia kell. Nem lehet letérni róla. Az ember azt hiszi, hogy akik egy födél alatt élnek, azoknak útjok is egy. De ez nem így van. Nem a födelen  múlik, hanem az utakon. A födél nem tartja össze az utakat, ha azok nem úgy indultak, hogy egymás mellett haladhassanak hosszú ideig. " (Wass Albert)

‎"Bizonyos koron felül már nem az a fontos, mit mondanak az emberről, hanem hogy ő mit tart saját magáról. Legbelül, négyszemközt, saját magáról. Ott, ahol semmiféle ripacskodással, semmilyen ledér mutatvánnyal nem lehet elkendőzni az igazságot." (Rónay György)

‎"Nem abban van az élet mértéke,hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív." (Charles Dupoint)

 

 

 

 

„Amit az életben keresel, az nem a könyvekben van. Amit keresel, azt nem olvasva fogod megtalálni. Az élet hiányzó elemeit magadban sosem fogod összerakni, amit keresel, azt a világban keresd, amit keresel, a szíveddel fogod megtalálni. A világ összes létező könyve nem más, mint egy logikai játék, az oldalak és mondatok nem pótolhatják a szeretet helyét.

Olvasva megismerheted az életet, de csak szeretve értheted meg. ”(Ezel )

"A nagy szavak nem érnek semmit,Elszállnak, mint az őszi szél, De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, Elkíséri az embert, amíg él."

/József Attila/

‎"Mindig tudd: a dolgok egyszer történnek meg veled. A legértékesebb idő - a pillanat, amelyben élsz."(Tatiosz)

“Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon – egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.”(Ralph Waldo Emerson)

 

 

,,Amit az ember magára hagy, amivel nem törődik, az bekoszolódik... Ez a lelkünkkel is így van. És a kosz a koszt vonzza. Sötét gondolat a sötétséget, félelem a félelmet, hiúság a hiúságot, önzés az elvakultságot és a halált. Amire hangolod magad, azt fogadod magadba. Annak leszel médiuma, eszköze, tettestársa és megvalósítója. Ez a törvény a láthatatlan világra is vonatkozik. Jó pillanatainkban angyalok vannak körülöttünk. Ha nem is látjuk, de érezzük őket.,,

(Müller Péter)

‎“Semmi sem képes oly magasra nőni és oly mélyre hullani, mint az ember.” (Hölderlin)

‎"Emberré lenni művészet."/Novalis/

‎"Csak az vagy, amivé válsz - mély igazság ez de csak azzá válsz, ami vagy - ez még mélyebb igazság."(Graffiti)

“Azért vagyunk itt a Földön, hogy egyedi különlegességeinkkel hozzájáruljunk a világ sorsához.”
/Anthony Robbins/

,,Tanulj meg a szíveddel gondolkozni és az elméddel érezni.,, (Theodor Fontane)

 

Lelkünk fényében!


,,Tudati ébredésünk eredménye a szemléletmód váltás, amikor lelkünk fényében látjuk a dolgokat. Lelkünk fénye hosszú folyamatban segít hozzá a felébredéshez.
Éntudattal egy életünk van, születünk és meghalunk, hánykódunk az élet tengerén. Ez az ego gondolkodásmódja.
Öntudattal egynek érezzük magunkat a lelkünkkel, keressük az égi kapcsolatainkat, és használjuk az univerzális tudatot. Öntudattal már nem vagyunk kiszolgáltatottak, és a felébredés sikerül.
Lélektudattal tisztában vagyunk vele, hogy egyek vagyunk a lelkünkkel, mert egy tőről fakadunk. A lélektudattal együttélés az univerzális emberré válás feltétele.
Istentudattal élünk, amikor úgy élünk, hogy egyek vagyunk Istennel. És minden, amitől úgy éreznénk, hogy több lehetünk, az minden valójában eltakar az Isten elől.
Ha mondjuk, én egy istentudaton élő ember vagyok, akkor tisztában vagyok a saját jelentőségemmel, tisztában vagyok az univerzumban elfoglalt helyemmel, és tisztában vagyok a Fénnyel, amit vezet és amit követek. Nem befolyásolnak már a gondolataim, mert én befolyásolom a gondolataimat.
Fénytudattal Fény vagyok a Fényben, amit eddig azért nem láttam, mert elkápráztatott a sok hamis éntudatom.
Hát, kérem, valahogy így kéne lépegetnünk tudati felébredésünk útján, nekünk a visszatérőknek.,,/Mária Molnár/

‎"A mát ne a tegnap cserepeivel kezdd!"/Phil Bosmans/


A tegnapi nap, minden nap és minden év elmúlt, eltemette az idő.
Nem változtathatsz már rajtuk.
Maradtak belőlük cserepek?
Ne hurcold magaddal!
Megsebeznek téged nap mint nap, és egyszer csak képtelen leszel tovább élni.
Vannak cserepek, melyektől megszabadulsz, ha Isten kezébe teszed őket.
Vannak olyanok,melyeket meggyógyíthatsz, ha őszintén megbocsátod őket.
S végül vannak olyanok,melyeket a legteljesebb szeretettel sem gyógyíthatsz meg.
Ezeket el kell hagynod!"Ha a szeretet és a barátság elsorvad, elvész ez az együtt érző vakság is.Ekkor a szemek tényleg elromlanak, s végül már semmit sem lát az ember, csak hibákat és foltokat, hazugságokat és hiányosságokat, gyengeséget és kicsinyességet, kimondhatatlanul lehangoló dolgokat... Kevés szeretet mindenütt sok hibát talál.(Phil Bosmans)


 

Részlet Szepes Mária utolsó interjújából:

– Ha egy embert megmentesz, vagy átsegítesz a bajon, egy világot mentettél meg. A sorsod sokkal inkább a te felelősséged, mint amennyire kényelmes volna. Választhatsz jól és választhatsz rosszul. Amiben most élünk, egy átmeneti állapot. Mindenki mindenki ellen.... Borzalmas vad erők tombolnak. Nagyon sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy úgy érzik, nincs belőle kiút. Pedig van, de csak egyéni! Tömeg megváltás nincs! Egyénileg kell megtenned, amiért születtél, be kell töltened a jobbik szerepedet. Mert vigyázz, kínálkozik rosszabb is! Próbáljátok magatokat megismerve, másokat segítve, mások felé a jót sugározni. Jót tenni és tudni, hogy ami most látszólag rossz, utólag kiderülhet, hogy jó. Nem formálhatjuk át a világot a magunk képére. Mindenkinek joga van a saját világához. Tökéletes ember nincs, mert akkor nem a földön lennénk. Mindenkit arra tanítok, hogy legyen önmaga, hogy betölthesse azt a feladatot, amire született. Aki kapni akar, annak először adni kell. A gond az, hogy az emberek mindent azonnal akarnak, nincs türelmük végigjárni a fejlődésüknek megfelelő lépcsőfokokat. Holott a földi lét a tapasztalásról kell, hogy szóljon mindannyiunk számára. Véletlen történések nincsenek. Ha valaki szerencsétlennek érzi magát, akkor is tudnia kell, hogy az események az előzmények tükrében, vagyis okkal történnek. És azt is tisztán kell látni, hogy minden döntésünk jelzés a jövőnek. Ébredni kell ahhoz, hogy önmagunkra találjunk, hogy fényt jelenthessünk a világnak, hogy segíthessünk a Földön."

,,A földön senki sem bújhat el egy valaki elől, az pedig saját maga, az ember legkeményebb bírája önmaga ,ha az ember nem veszi észre hibáit a földön, akkor a földi léte után majd észre veszi.,,/B.Andi/

 

-Lélektárs és Ikerláng!

 

,,Különböző energiákat képviselnek, ám hasonló jellemzőkkel bírnak. Mindkettő partneri viszonyt jelez. A lélektárs életre szóló társ. Ez nem feltétlenül romantikus viszony. Lehet anya és lánya kapcsolat, vagy két, egymással rokoni kapcsolatban nem álló ember, akik valamilyen célból összeállnak egymással. És igen, szerelmi kapcsolat is lehet. Tehát partnerkapcsolati energia.Az ikerláng energiája a te tükörkép energiád. Az ikerláng az, aki megtalálja a "másik felét" annak, amit keres. Az ikerláng energia nem feltétlenül partnerkapcsolat, mint a lélektárs. Sokkal inkább arról szól, hogy bizonyos célból összekerül két ember, hogy együtt létrehozzanak egy egészet, ami külön-külön hiányzik belőlük, mint lehetőség vagy cél.A lélektárs egy életre szóló jó kapcsolat lehet, ám az is lehet, hogy semmi nem lesz belőle. Az ikerláng céllal kerül az életedbe, valamilyen cél felé hajt. Hadd adjak konkrét példákat. Volt vezetőtöknek, Ronald Regan-nek volt egy Nancy nevezetű lélektársa. A DNS szerkezetének felfedezői, Watson és Crick pedig ikerlángok voltak.Néha az ikerlángok között is szerelmi viszony alakul ki, ám ha ez a helyzet, ez a nagyobb kép miatt van így� valamit együtt kell megvalósítaniuk. A lélektársak az öröm és az élet kiterjedésének megtapasztalása miatt vannak együtt. Az ikerlángok kapcsolata arról szól, hogy közösen létrehozzanak valamit, amire egyikőjük sem lenne képes egyedül. A lélektárs és az ikerláng ugyanaz a személy is lehet! Ha ez történik, az valóban nyilvánvaló.,,(Kryon!)

,,Bármilyen formában,alakban is létezzen az emberi lélek és bárhol,a létezést magát elkerülni nem tudja,ezért maga a fejlődés is végtelen,időhöz nem köthető,így van idő mindenre,ám mindenkinek és mindennek megvan a maga tempója,azaz a teremtési ritmusa.,,(Brightness)

 

,,A tudatosság azt jelenti, hogy az ember irányítja az életét, és odafigyel rá.,,(Csernus Imre)

 

‎"Sokkal nehezebb az embernek önmaga felett ítélkezni, mint mást megítélni. Ha sikerül helyesen megítélned magadat, az azt jelenti, hogy valódi bölcs vagy." (Kis herceg)

,,Nem abban áll egy ember valódisága, amit neked kimutat, hanem abban, amit nem tud kimutatni. Ha tehát őt meg akarod érteni, ne hallgass arra, amit mond, hanem sokkal inkább arra figyelj, amit elhallgat.,, (Kahlil Gibran)

 

‎,, Istenem, adj nekem nyugalmat, hogy elfogadhassam, amit megváltoztatni nem tudok; adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit meg tudok változtatni; és adj bölcsességet ahhoz, hogy mindíg meg tudjam különböztetni egyiket a másiktól.,,(ismeretlen szerző)

‎,,Ne adj tanácsot. A bölcsnek nincs szüksége rá, a bolond pedig úgysem fogadja meg.,,(Angol kőzmondás)

 

 

 

‎"Megtanultam, hogy az emberek elfelejtik, amit mondasz, és elfelejtik, amit teszel. Az egyetlen dolog, amire emlékezni fognak az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük. "(Maya Angelou)

‎"Ha baj van, sose embert kérdezz, mindig csak Istent, az ember esetleg téved, Isten soha, legfeljebb saját érdekedben késik a válasszal. ”(Szabó Magda)

 

‎"Ima által több minden megvalósult már, mint amiről a világ álmodni mer.

Engedd hát a hangodat szökőkútként Feltörni!"(Lord Alfred Tennyson)

,,Soha ne feledd, te magad vagy az ajándék. Légy ajándéka mindenkinek, aki életedbe lép, és akinek életébe te belépsz. Óvakodj attól, hogy bárkinek az életébe lépj, ha nem lehetsz ajándéka is egyben.,,(Neale Donald Walsch)

 

,,A tévedés is fontos. A csalódás is fontos. A kiábrándulás is. A találkozás is fontos, de az elválás is. Fontos a boldogság és a boldogtalanság. A közöny és a szenvedély is fontos. Az árulás is és a bűnbánat is. Fontos az egyedüllét gyötrelme és a kapcsolatok elviselhetetlensége. Az elhagyás és a visszatérés. Fontos a hűség és sajnos, a hűtlenség is kihagyhatatlanul fontos. Mindent meg kell tapasztalnunk, rosszat és jót. Mindent át kell élnünk. Csak akkor lehetünk valóban egymáséi, ha már minden álruhát, gátlást, önzést, félelmet, csalódást, szenvedélyt, hazugságot levetettünk magunkról.,,(Müller Péter)

 

"Ha valaki idegesít vagy zavar, annak okát elsősorban magamban kutatom.

Saját világom egyetlen gondolkodója én vagyok.
Én felelek azért, amit az embertársaimról gondolok."
/Balogh Béla - A Tudatalatti Tízparancsolata részlet/

 

 

 

‎" Ha meg akarsz győződni az emberek jóságáról, emberségéről, kezdj el tenni valami jót, és meglátod, mennyien fognak köréd, hozzád csatlakozni..."( Böjte Csaba testvér)

„Halld szavam, mit Neked adok.

Benne találod az élet lényegét.
Sajátítsd el a Titkok Titkát, hogy a Fénybe lépj.
Tartsd meg és őrizd, rejtsd szimbólumokba,
Hogy az együgyű nevessen, és mondjon le róla.
Tedd keménnyé az utat a kereső számára.
Így a gyenge és kétkedő feladja majd.
Misztérium ez a Misztériumban
de a Fény szülötte számára világos,
A mindenség titkát most feltárom.
A beavatottnak nyíljon meg a titok,
De a gúnyolódó semmit se lásson.
(Atlantiszi Thoth smaragdtáblái)


Az élet himnusza


* Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan!
* Az élet szép - csodáld meg!
* Az élet boldogság - ízleld!
* Az élet álom - tedd valósággá!
* Az élet kihívás - fogadd el!
* Az élet kötelesség - teljesítsd!
* Az élet játék - játszd!
* Az élet vagyon - használd fel!
* Az élet szeretet - add át magad!
* Az élet titok - fejtsd meg!
* Az élet ígéret - teljesítsd!
* Az élet szomorúság - győzd le!
* Az élet dal - énekeld!
* Az élet küzdelem - harcold meg!
* Az élet kaland - vállald!
* Az élet jutalom - érdemeld ki!
* Az élet élet - éljed!

(Kalkuttai Teréz Anya)

Tíz szívparancsolat

1. A világ a tanítómesterünk, és azért vagyunk itt, hogy tanuljunk.
2. Az univerzumnak nincsenek kedvencei.
3. Életed tökéletesen visszatükrözi meggyőződéseidet.
4. Abban a pillanatban, amikor elkezdesz túlságosan ragaszkodni bizonyos dolgokhoz, emberekhez, pénzhez ... elszúrsz mindent.
5. Amire az életedben összpontosítasz, az gyarapodni fog.

6. Hallgass a szívedre.
7. Isten sosem fog lekászálódni a felhők közül, hogy azt mondja: "Na, most megengedem, hogy sikeres legyél!"
8. Amikor harcolsz a világgal, mindig a világ nyer.
9. Hogyan szeretheted az embereket? Egyszerűen fogadd el őket!
10. A küldetésed nem az, hogy megváltoztasd a világot. A küldetésed az, hogy Te változz.

Kerüld el a fertőzötteket. Könnyen megismered őket, mert a lázas ember félrebeszél. Akit a napsütésben is ráz a hideg, aki nem látja meg az útszéli virágokat, nem hallja meg a hajnalban ébredő rigót: az olyan ember közelében ne tartózkodj, mert gyanús, hogy ragályhordozó. Óvakodj azoktól, akik leszegett fejjel járnak Isten szabad ege alatt. Akik langyos és puha nyári estéken is csak arról akarnak beszélni,hogy mi az ami rossz ezen a világon.Akik el akarják hitetni Veled, hogy élni nem érdemes, a világ csúnya és az ember bűnben fogantatott.Kerüld, messzire kerüld el azokat, akik aszerint ítélik meg az embert, hogy milyen nyelven beszél vagy milyen templomban imádkozik vagy milyen jelvényt visel a gomblyukában.Az ilyen ember lelke bomlik már, mint az állati hulla, és gyűlölettel fertőzi meg maga körül a levegőt.S végül fuss,menekülj az okos gyűlölet közeléből.Ez a legveszedelmesebb és nincs ellene orvosságos szer.A tárgyilagosságba bújtatott gyűlölet. A megfontolt gyűlölet.Az emberségesnek látszó, a megértő gyűlölet. Amelyik így kezdi: igaz, hogy ők is emberek, de...Ha ilyennel találkozol, fuss, mintha szemedet vették volna. A szent gyűlölködők gyújtják mindig fel a világot./WASS ALBERT/

‎"Amikor két ember szereti egymást, akkor szabadok, egyének. Van szabadságuk; a szeretet nem kötelesség. Szabadon adnak egymásnak, és szabadon nemet mondhatnak. Ha a szerelmes emberek igent mondanak egymásnak, az a saját döntésük, nem engedelmesség, nem valamilyen elvárásnak való megfelelés. Élvezetet lelsz abban, hogy szeretetet adsz, ezért adsz. És bármelyik pillanatban megváltozhatsz, mert semmilyen ígéretet nem tettél, nem vállaltál semmilyen elkötelezettséget. Két szabad egyén maradtok: szabadon találkoztok, szabadon szerettek, az önállóságotok és a szabadságotok érintetlen. Ebben rejlik a szeretet szépsége!"/Osho/

 

"Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai" /Ron Cristian/

"Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket."/Osho/

Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám.Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok.Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem azért, amit jelentenek.Keveset aludnék,többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt veszítünk.Akkor járnék, amikor mások megállnak,és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel,egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet,hanem a lelkemet is. A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni.Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön.Annyi mindent tanultam tőletek, emberek...Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt.Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek.Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz.Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek. Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, aztán mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat,de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk,szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek,és hogy sosem felejtelek el.Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek,sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz.Ezért ne várj tovább tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra,és amikor túlságosan elfoglalt voltál,hogy teljesíts egy utolsó kérést.Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz,mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra,hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz. Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet,hogy kifejezhesd őket.Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked./Gabriel García Márquez/

Tündököljön a fényed

Nem az a legmélyebb félelmünk,hogy nem vagyunk megfelelőek.
Az a legmélyebb félelmünk,hogy tulságosan nagy a hatalmunk.
A fényünk ijeszt meg a legjobban,nem a sötétségünk.
Azt kérdezzük magunktól:hogyan lehetnék nagyszerü,remek,tehetséges és csodálatos?
Tulajdonképpen hogyan ne lehetnél az?Isten gyermeke vagy.
Az nem szolgálja a világot,ha kicsiben játszol.
Nem bölcs dolog összehúzni magad,hogy mások ne érezzék magukat bizonytalannak körülötted.
Mindannyian azért vagyunk,hogy ragyogjunk,mint a gyermekek.
Arra születtünk,hogy kifejezzük Isten dicsőségét,amely bennünk van.
Nem csak néhányunkban,mindannyiunkban.
És amikor hagyjuk,hogy fényünk ragyogjon,tudat alatt másoknak is megengedjük,hogy ugyanezt tegyék.
Ha megszabadulunk saját félelmünktől,a jelenlétünk autómatikusan felszabadít másokat.(Marianne Wiliamson)

,,Tartsd magad távol azoktól, le akarják törni az ambíciódat!

Kis emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz.,,(Mark Twain)

,,Természetesen sok hibám van, ha benned kevés a szeretet.,,

/Charles Haddon Spurgeon/

‎"Sötétség nem létezik, mert a sötétség a fény hiánya. Nem létezik gonosz sem, mert a gonosz a jó hiánya. És nincsenek negatív erők sem, mert ezeket mind a szeretet hiánya eredményezi!A világ legsúlyosabb betegsége a szeretet hiánya!"(Albert Einstein)

 

 

,,Az igazság egészen egyszerű. Sem nem jó, sem nem rossz, egyszerűen csak van! Minden úgy van, ahogy van, függetlenül attól, hogy kellemes-e számodra vagy sem, elfogadod-e vagy tiltakozol. Ha nem fogadod el, szenvedsz. Ám ha feltétel nélkül igent mondasz, felfedezed a boldogság titkát.,,

(Kurt Tepperwein)

‎,,Többnyire alábecsüljük egy mosoly, egy simogatás, egy kedves szó, egy figyelő tekintet, egy őszinte bók, vagy csekélyke törődés erejét, pedig mind képes rá, hogy új irányt szabjon az életnek.,,/B.Andi/

 

‎"Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz, hanem hogy milyen világ él benned./Popper Péter/

,,Az egyetlen helyes út: elfogadni az emberekben, ami jó, és türelmesen elviselni, ami rossz.,,/W. S. Maugham/

‎"Sosem tudtál elég nagy lenni, ha képes voltál feladni az álmodat egy idegen véleménye miatt." (Paulo Coelho)

‎"Megígérem magamnak...

Hogy elfelejtem a múlt hibáit és a jövőbeli sikerekre törekszem.
Hogy vidám leszek, és mosollyal fordulok minden egyes ember felé, akivel találkozok.
Hogy annyi időt fordítok saját magam jobbítására, hogy mások kritizálására már nem is marad időm.
Hogy túl nagy leszek az aggódásra, túl nemes a haragra, túl erős a félelemre, és túl boldog ahhoz, hogy a gondot engedjek a jelenembe.
Hogy jót gondolok magamról és ezt a tényt a világ számára is nyilvánvalóvá teszem, nem hangos szavakkal, hanem nagyszerű tettekkel.
Hogy abban a hitben élek, hogy a világ az én oldalamon áll, amíg a bennem lévő legjobbhoz tartom magamat.
Megígérem magamnak...
Hogy erős leszek, és semmi sem zavarhatja meg a lelki békémet.
Hogy egészségről, boldogságról és bőségről beszélek mindenkinek, akivel találkozok.
Hogy minden barátommal éreztetem, van bennük valami értékes.
Hogy mindennek a pozitív oldalát nézem és valóra váltom az optimizmusomat.
Hogy csak a legjobbra gondolok, a legjobbért munkálkodok, a legjobbat fogadom el.
Hogy ugyanolyan lelkesedéssel fordulok mások sikerei felé, mint a sajátom felé."
/CHRISTIAN D. LARSON/

Ha egy nap úgy érzed, sírnod kell...Hívj engem.
Nem ígérem, hogy meg foglak nevettetni... De sírhatok Veled.
Ha egy nap el akarsz futni...Ne félj engem hívni.
Nem ígérem, hogy megkérlek, állj meg...De futhatok Veled.
Ha egy nap senkit sem akarsz hallani...Hívj engem.
Ígérem, Veled leszek. És ígérem, nagyon csendben.
De, ha egy nap hívsz...És nincs válasz...
Gyere gyorsan, látogass meg. Lehet, nekem van Rád szükségem.

/Ismeretlen szerző/

 

A szeretet az egyetlen erő a világon. 

A szeretet erejének nincs ellentettje.Nem létezik más hatalom rajta kívül.Nincs olyan,hogy negatív erő.A régi időkben a sötét erőket ördögnek,vagy gonosznak nevezték.A világon egyetlen erő létezik,ez pedig szeretet.Minden negatív dolog a világon,a szeretet hiányának megtestesülése.Legyen szó emberről,helyről,körülményről,vagy eseményről,a rossz mindig a szeretet hiányából fakad.A szomorúságnak nincs ereje-a szomorúság a jókedv hiánya,és minden jókedv forrása a szeretet.A kudarcnak nincs ereje-a kudarc a siker hiánya,és minden siker a szeretetből fakad.A szegénységnek nincs ereje-a szegénység a bőség hiánya,és a bőség a szeretetből fakad.A szeretet az élet pozitív ereje,és mindig minden negatív állapot ennek a hiányára vezethető vissza.Ha egyszer az emberek átlendülnének a fordulóponton,és több szeretetet adnának,mint negativitás,a rossz egy pillanat alatt eltűnne a bolygóról.Minden alkalommal amikor a szeretetet választod,te is hozzájárulsz ahhoz,hogy az egész világon a pozitivitás uralkodjon.Itt az idő,hogy te is elkezdj szeretetet,és pozitivitást sugározni.Tedd meg a saját életedért.az országodért,a világért. (Rhonda Byrne)

 

 

 

‎" A Szent Szíven belül hét szenvedély létezik: az Egység, a Szeretet, az Élet, az Elismerés, a Becsületesség, az Igazság és a Kedvesség, amelyek megértést hoznak, és az életre összpontosítanak. Hatásukra létrejön az együttérzés, amely a lélek igaz tudása."/B.Andi/

Aki szeret, szeresd! S öleld meg naponta!

Mert könnyen meglehet, hogy megöleli más.
És akkor - hidd el! - nem ő a hibás./Jobbágy Károly/

 

Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe.
Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat.

A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket.(Andrew Matthews – Élj vidáman!)

 

“Minél őszintébbek és nyitottabbak vagyunk, annál kevésbé fogunk félni, mert nincs takargatnivalónk mások előtt, ezért azt gondolom, minél őszintébb valaki, annál magabiztosabbá válik.” (Dalai Láma)

Én én vagyok.


Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam választottam.
Én rendelkezem mindenemmel –
a testemmel és annak minden mozdulatával;
az elmémmel, valamennyi gondolatommal és ötletemmel;
a szememmel és a képekkel, melyeket észrevesz;
az érzéseimmel, legyen bár az harag, öröm, csüggedés, szeretet, csalódottság, vagy izgalom;

a számmal és minden szóval, ami elhagyja, akár udvarias, akár durva, kedves, helyénvaló vagy sem;
a hangommal, legyen az hangos vagy kellemes;
minden cselekedetemmel, függetlenül attól, hogy saját magamra vagy másokra irányul.
Magam birtoklom a képzeletemet, az álmaimat, reményeimet és félelmeimet. Az enyémek győzelmeim és sikereim, kudarcaim és balfogásaim.

Mivel a magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.
Akármilyennek tűnök, bármit mondok vagy teszek, gondolok vagy érzek egy adott pillanatban, az mind-mind én vagyok. Bármely időpontban hitelesen képviselem saját magamat. Ha később visszagondolok arra, milyennek mutatkoztam, szavaimra, cselekedeteimre, eszméimre és indulataimra, talán ez vagy az tőlem idegennek tetszik majd. Akkor elvethetem azt, ami nem hozzám való, megtarthatom azt, amit lényemhez megfelelőnek bizonyult, és kitalálhatok valami újat ahelyett, amitől elfordultam.
Érzékeim és képességeim segítségével megállhatom a helyemet, közel kerülhetek másokhoz, eredményeket érhetek el, értelmet és rendszert vihetek az engem körülvevő személyek és dolgok tömegébe.
Bírok magammal, tehát irányíthatom magamat.
Én én vagyok, és így vagyok jó.(Virginia Satir)

,,Lehet ,hogy csak egy ember vagy a világon
,de valakinek te jelented magát a világot .,,(B.Andi)

 

"A rossz dolgok okkal történnek velünk, hogy általuk megismerjük önmagunkat. Rájövünk, milyen erősek is vagyunk valójában, milyen határtalanul tudunk szeretni, mit jelent számunkra: Elveszíteni... Megtanulunk elengedni, feleszmélünk, mi is az, amit valójában, igazán akarunk, és mi az, amit soha többé. A nehéz időszakokat egyszerűen túl kell élni. A rossz után mindig jó jön. Ezért ne félj megélni ami jön, hiszen ez a te életed!!! És egyszer majd, mikor az unokáidnak meséled életed csodálatos eseményeit, mondhatod: Ez vagyok én, ez volt az én életem. És rájössz, hogy csak a szép dolgokra emlékszel, de azok csak azért történhettek meg veled, mert a rosszakat is átélted…"(Nekem ismeretlen szerző)

,,Éljük tudatosan az életünket.Ami igazán fontos az a szemnek láthatatlan, az igazán jót csak a szívével látja az ember.,,(B.Andi)

 

 

,,Ne vesztegesd az életed olyan dolgokra, amiket nem tarthatsz meg.

Bízz az Életben. Csak akkor leszel képes elhagyni a "tudást", csak akkor tudod félretenni az elmédet, ha bízol. A bizalommal pedig valami óriási dolog tárul fel előtted. Akkor az életed többé nem közönséges élet: isten teljesen feltölt és eláraszt. Amikor a szív ártatlan, a falak pedig eltűntek, összekapcsolódsz a végtelenséggel. Nem érzed magad becsapottnak; nincs semmi, amit el lehetne tőled venni. Amit el lehet tőled venni, az meg sem érdemli, hogy megtartsd. Amit pedig nem lehet tőled elvenni, azért miért aggódnál? - azt senki nem veheti el tőled, az lehetetlen. A valódi kincset nem veszítheted el.,,(Osho)

 

 

 

‎"Aminek meg kell történnie, az megtörténik. Akivel találkoznod kell, azzal találkozol. Akinek észre kell vennie, az észrevesz. Ilyenkor mondhat bárki bármit, Te úgyis érzed. Nem lehet tudni, mi lesz belőle: egy éjszaka szép emléke, évek, vagy egy élet. Ott van és Te tudod, hogy közötök van egymáshoz. Tehetsz bármit: valahol, egy láthatatlan dimenzióban már össze vagytok finom kis szálakkal kötözv...e. Ne aggódj, ha most nem vesz észre, majd újra látod. A legfontosabb, hogy nyitott legyél. Nem lehet rosszkor rossz helyen lenni. Mindig ott vagy, ahol dolgod van és mindig azokkal, akikkel dolgod van. Lehet, hogy gyönyörű lesz, lehet, hogy fájni fog, de ez az életed és ennél se szebb, se jobb, se izgalmasabb nem történhetne veled."/Tokai Márta/

Melyikbe nehezebb belenézned? A szemembe, vagy a tükörbe???

 


A Tükör törvényei: 1. Minden, amit én kritizálok a másikban, ami ellen harcolok, bennem van. 2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál-, és engem SÉRT, az NINCS FELDOLGOZVA BENNEM. 3. Minden amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de ha ez engem NEM SÉRT, akkor az az Ő PROBLÉMÁJUK, FELDOLGOZATLANSÁGUK, tökéletlenségük, melyet kivetítenek Rám, mert önmaguk nem tudnak szembenézni vele. 4. Minden amit ÉN a MÁSIKBAN SZERETEK, magamban meg van, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az EGYLÉNYEGŰSÉGÜNK mutatkozik meg.(Páva Indigó Huncika Boglárka)


Minél több dolog zavar a másikban, annál több dologgal nem vagy békében önmagadban.

A felismeréseink révén tudjuk megváltoztatni az életünket, és tudunk egy nagyszerűbb jövőt létrehozni együtt.

‎"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."

(Ernest Hemingway)

Amikor találkoztunk eljött a változtatás ideje. Amikor kezembe veszem miden bajom okozóját: a gondolataim áradatát káoszát. Ráébredhetek, hogy mindaz, amit megélek, akár a külvilág hozzám való viszonyát, akár önmagammal való kapcsolatomat én okozom magamnak a gondolataimmal. Tehát eljött a változás ideje, a gondolat átalakítás ideje. Először szembesít vele, mely igen fájdalmas lehet. Rá kell döbbennem önmagam felelősségére, hogy nem a Sors, nem az Isten, és nem a karma az, ami állapotom meghatározója, hanem én magam. Mert a hasonló a hasonlót vonzza, és ez a legjobban áll az energiára. Amit kibocsátok magamból azt kapom vissza. Csendben szembesülök ezzel a törvénnyel és tovább nem léphetek, amíg ezt meg nem értem, és élni nem kezdem. Mert a megértések semmit nem érnek, addig, amíg cselekvés által nem csinálom őket. A tiszta vágy a szándék erősségén múlik, hogy át akarok haladni ezen a sötétségen, s milyen gyorsan. Ez a vágy önmagam felé fordít, megláthatom a tükörben mit tettem magammal, hiszen önbecsülésemet tükrözi arcom, testem. Kezdődjön a munka. Ezt a munkát csak önmagamba végezhetem el egyre mélyebbre haladva. Gondolataim sötétsége alacsony rezgése beszennyezte lelkem, hiszen gondolataimhoz a félelmeket, aggódást, ítélkezéseket kapcsolom, és gondolataim mindig olyan minőségben valósulnak meg amilyen érzést kapcsoltam hozzá. Ez az ami tükröződik amit visszakapok.

Rendkivül hasznos számodra,hogy kapcsolatban állj olyanokkal,akik azt látják benned,amit magadban is látni akarsz! 
Ám ez forditva is igaz: borzasztó káros lehet,ha a környezetedben levők nyomát sem látják benned azoknak a vonásoknak amiket te látni szeretnél magadban!

‎,,Bíznod kell magadban még akkor is, ha az egész Világ kételkedik Benned!,,

‎,,Próbálok mindig szeretni,és szeretve lenni,de valaki mindig hátba döf.,,(B.Andi)

Mért fáj neked az ami másnak az életet adja,
a reményt ,a boldogságot,a vidámságot,
a társaságot,a mérhetetlen nagy szeretetet,
én sem sajnálom tőled, hiszen mindenki annyit kap ,
mint amit saját maga is ad.
Én nem kértelek,hogy más légy,
te magad vagy az aki lenni akarsz,
egy porszem ,vagy palota e nagy világban.
Nemes, király, főúr,
vagy bármi más, minden te vagy te saját magad.
Azzá válsz ami lenni akarsz,
Ne bánts másokat ha nekik nincs nagy igényük,
de van tiszta ,érző, sebezhető szívük.
De amit nem tudsz soha el tiporni,
Hogy van hitük,és hisznek saját magukban.(B.Andi)

‎,,Csak Isten vonhatja kétségbe szavaimat, mert ő a leghatalmasabb, ő tudja ,hogy mikor mit miért teszünk,és e szerint bírál,és cselekszik.,,

Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést." (Benjamin Disraeli)


Találd meg, éld át és szeresd magad, szeresd az életet. A többi meg majd jön magától.

/a. j. christian/


Ha végre te akarsz dönteni önnön sorsod felől, nincs más dolgod, mint hagyni, hogy felbukkanjon belőled mindaz, ami benned van. Épp csak közben figyeld magad, figyeld a benned zajló érzéseket, gondolatokat./a. j. christian/


A bizonyosság a szívedben van, s ha csendben maradsz, meghallod./doreen virtue/


Másokban általában olyan tulajdonságok idegesítenek, amit önmagunkban nem vagyunk hajlandóak meglátni. Ilyenkor úgy gyógyulhatunk, ha a másiknak és önmagunknak egyaránt megbocsátunk./doreen virtue/


Az ember alapvetően két ok miatt nem tud Boldog lenni. Az egyik, hogy az örömöt a megszerzéssel azonosítja, a másik, hogy a boldogsághoz mindig indokot keres./a. j. christian/

 


A Boldogság egyszerűen csak van. Maga a létezés, a korlátlan befogadás a Boldogság, az, hogy Vagy! Nincs szükség okra, mert az ok te magad vagy./a. j. christian/

A csendből keletkezik és a csendbe elenyészik minden. A csend olyan, mint a sima víz tükre, melyen hullámok keletkeznek és elsimulnak./satchitananda/

A legtöbb ember önmaga bírája, és a belső bíró mindig rossz érzést kelt. Ahhoz, hogy békét találj, el kell kötelezned magad, és önmagad tanítójává kell válnod./dońa bernadette vigil/

" Ne egy arcból ítélj, ne egy fénykép után.
Szívünk mutatja meg kik vagyunk igazán!
Fontold meg jól mit miért teszel, mert vanakinek öröm, hogy létezel!
Az ember mindig többet ér mint az arca,
mert a szív és a lélek nincs egyetlen fotón sem rajta!!! "


Teremteni jöttél. Életed minden egyes napja a teremtés pillanata, és életed minden pillanata egy világ teremtése./Katalin Bán/

‎"Boldog akarsz lenni?
Akkor három dolgot tegyél:
légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, 
nevess annyiszor,
ahányszor csak levegőt veszel,
és szeress addig, amíg csak élsz."

"A szeretet nem művelhető. A szeretet nem osztható meg mennyei és fizikai részre. Csak a szeretet létezik, nem lehet egyet vagy többet szeretni. Nincs értelme megkérdezni, szeretünk-e mindent. Tudjuk, hogy az illatos virág nem törődik azzal, szagolgatják-e, vagy hátat fordítanak neki. Ilyen a szeretet is, amely nem azonos az emlékezéssel. A szeretet nem az elme vagy értelem terméke, viszont természetessé válik mint szenvedély. Ilyekor a lét teljes problémáját - félelmet, kapzsiságot, irigységet, kétségbeesést, reményt- megértjük és megoldjuk. Egy törekvő ember nem tud szeretni. Aki ragaszkodik a családjához, nem szeret. A féltékenységnek sincs köze a szeretethez. Amikor valaki kijelenti, szereti a feleségét, ezen nem igazán azt érti, mivel a következő pillanatban már féltékenykedik rá.
A szeretet nagy szabadságot feltételez, viszont nem tehetjük azt, amit szeretnénk. Csak akkor van szeretet, ha az elme nagyon nyugodt, nem pedig érdeklődő és önközpontú. Ezek a feltételek nem ideák. Ha nincs bennünk szeretet, tehetünk, amit akarunk - kereshetünk isteneket, élhetünk társadalmi életet, próbálhatunk változtatni a szegények sorsán és a politikán, írhatunk regényeket vagy verseket -, halottak vagyunk. Szeretet nélkül a problémák növekednek és sokszorozódnak. Szeretettel viszont bármit tehetünk, nincs kockázat és konfliktus."(J. Krishnamurti)

‎"Egyetlen lehetséges választásom van: félelem vagy szeretet. Minél inkább a szeretetet választom, annál inkább eltűnnek a félelmek és a negatív érzések. Ha képtelen vagyok szeretni az út menti köveket és a mocsári varangyokat, akkor jobb, ha sosem vágok neki a világnak, s minden unalmasnak fog tűnni. A szeretet széppé és izgalmassá varázsolja az embereket és a dolgokat."
(Bärbel Mohr)

‎"Ablak voltam, rányitottam 
magam a világra
s azt hittem, ki átnéz rajtam,
a világot csodálja."

"Minden reggel, amikor fölébredek, választhatok.
Boldog legyek ma, vagy boldogtalan.
..és én a boldogságot választom..."
(Osho)

A jóság olyan észrevétlen van körülöttünk, mint a föld és a levegő. Emberi valóságunk együttműködésből van megszőve, és ebben a szövedékben az erőszak a lyuk. De a szövetnek mégsem a lyuk a legfőbb tulajdonsága./konrád györgy/

Az igazsággal szembesülni emlékezetes.

Évek múltán is emlegetni fogod, hogy ami egykor erős fájdalmat okozott, nagy tudás előhírnöke volt./Kornis Mihály/

A belső hang magától csak akkor szólal meg, amikor nagy szükséged van rá. Létezik azonban egy olyan kérdés, és itt kapcsolódik a belső hang kérdése a jóság problémájához, amit a te gondolkodó szíved minden esetben meghall. És kivétel nélkül mindig meg is válaszol. Amikor szenvedéssel találkozol, belső hangod a gyötrelmes szituáció egészét halaszthatatlan, kétségbeesett kérdésként érzékeli - és meg is mondja, mit kell tenned. Megmondja, mi kell a másiknak itt és most, azonnal, tőled.
Az a kérdés, megadod-e neki?/kornis mihály/


Az álom olyan, mint egy szellemes hasonlat.

Üzenet valamivel kapcsolatban, ami oly módon foglalkoztat, hogy napközben általában eszedbe sem jut, valójában azonban, úgy látszik, mégis rágódsz rajta. Egy szem elől vesztett gondod ez. Ébren nem óhajtasz róla tudomást venni. Lehetséges, hogy az álom azt meséli el, valójában hogyan szeretnéd megoldani. Máskor azt, hogyan ne oldódjon meg. Előfordul, hogy nagyjából megmondja, mit kell tenned. Nem feltétlenül a valóságban kell megtenned, hanem magadban./kornis mihály/

Mi, emberek olyan angyal-jelöltek vagyunk, akik dühösek is tudnak lenni. Nem baj az. De ha észnél vagy, indulatod habját gyorsan lesöpröd. (...) Ha időnként mégis elbuksz, jusson eszedbe, hogy csak ember vagy te is. Éppúgy, mint aki megbántott./kornis mihály/

Bármire képes vagy. Ezt se felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Azért született meg./kornis mihály/

 

,,Aki fél a túlvilágtól,az nem e világra való.,,

 

,,Ne félj megtenni,amit amúgy is megtennél.,,

,,Fedezd fel, hogy hová sodródik felhőd; fedezd fel, de ne szólj bele. Engedj magadnak szabad utat. Akármerre sodor a szél - az a jó irány. Minden visszatér oda, ahonnan elindult. Ne harcolj, menj a széllel. Ne tégy gátat a folyód elé - ugorj bele. A tánc gyönyörű, olvadj bele egész lényeddel, ne maradjon ki semmi, ez a lényeg. Ne utasíts el semmit, mert különben sosem jössz rá, hogy ki vagy. Fogadj el mindent - ez az igazi ima.,,/Osho/


"Ne mondj le semmiről: mert ki lemondott, abban elszáradt. De kívánságaid rabja se legyél. Visszafojtott szenvedélyekkel vánszorogni éppoly keserves, mint szabadjára eresztett szenvedélyek közt morzsolódni. Ha vágyaidat kényezteted: párzanak és fiadzanak. Ha vágyaidat megölöd: kísértetként visszajárnak. Ha vágyaidat megszelídíted: igába foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz, mint a tökéletes hatalom maga. Legtöbb ember, ha véletlenül megpillantja saját mélységének valamely szörnyetegét, irtózattal visszalöki a homályba; ezentúl a szörny még-nyugtalanabb és lassanként megrepeszti a falat. Ha meglátod egyik-másik szörnyedet, ne irtózz és ne ijedj és ne hazudj önmagadnak, inkább örülj, hogy felismerted; gondozd, mert könnyen szelidül és derék háziállat lesz belőle. Jó és rossz tulajdonságaid alapjában véve nincsenek. Ápolt tulajdonságaid jók, becézett, vagy elhanyagolt tulajdonságaid rosszak."/Weörös Sándor: A vágyak idomítása..../

‎"Az ördög először az elmét téveszti meg, aztán felfalja a szívet."/Stephen King/

 

,,Aki ellenkezik, azt meg lehet valahogy győzni. A hallgatással szemben mindenki tehetetlen.,,/K.D./

,,- Van egy ország, ahol mindenki szolga és úr egyszerre. És egyenlő. Mindig, az év minden napján.
- Melyik az az ország?
- Krisztus országa.
- Az fönn van, a felhőkben.
- A lélekben van.,,/kosztolányi dezső/

,,Nem a szavak megbecsülésére oktatnám tanítványaimat elsősorban. Azokból úgy is untig elég van. Arra oktatnám őket, hogy vessék meg az üres és hamis szavakat, mert később csak így becsülhetik azokat a szavakat, melyekben tartalom és igazság van.,,/kosztolányi dezső/

,,A buddhisták egy fontos dolgot tanítottak meg nekem. Ők az „itt és most”-ban hisznek. Vallják, hogy az egyetlen valóság az, ami itt van velünk, az, ami itt és most történik. Ha a holnapnak élsz, ami csupán egy álom, akkor mindössze ez a megvalósítatlan álom marad neked. A múlt sem valóság, értéke mindössze annyi, hogy azzá tett, ami most vagy, nem több. Így hát ne élj a múltban. Élj a mának. Amikor eszel, egyél. Amikor szeretsz, akkor szeress. Amikor beszélgetsz valakivel, beszélj. Amikor egy virágra nézel, láss. Ragadd meg a pillanat csodáját!,,/leo buscaglia/

,,Nem szabad félnünk az érintéstől, az érzésektől, az érzelmek kifejezésétől. A világon a legkönnyebb dolog azzá lenni, amik vagyunk, amit érzünk. Sokkal nehezebb azzá lenni, amit elvárnak tőlünk, a világ mégis ezt a színjátékot játssza. Valóban önmagad vagy, vagy az, aminek az emberek látni szeretnének? Tényleg meg akarod ismerni önmagad? Ha igen, ez lesz életed legboldogabb utazása.,,/leo buscaglia/

,,Ha meg kéne határoznod a szeretetet, az egyetlen szó, amely méltóképpen kifejezné mindazt, ami benne foglaltatik, az „élet” lenne. A szeretet maga az élet a maga teljességében. Ha elmulasztod a szeretetet, elmulasztod az életet. Ne tedd!,,/leo buscaglia/

,,Mert nem csak az előre kijelölt utak a fontosak, hanem azok is, amik közbejönnek.,,/louis de saint-marché/

 

Egyedül a legnagyobb erő sem tehet mindent, mondhatnám, nem tehet sokat: egyesített erőknek pedig a lehetetlennek látszó is gyakran lehetséges. Mit ér egy csepp víz? De milliomonként egyesült cseppek megdöbbentő erőt fejtenek ki./Kölcsey/

Elmondok neked egyet-mást. Mindennap egyvalamit. Hogy megtarthasd. A fejedben. Mert látod: minden ember... annyit ér... amennyit... tud. Ha olyat is tud... amit más senkise... akkor mindenkinél többet ér.
/Gárdonyi Géza/

Nem kívánok ragyogást, pénzt, dicsőséget.Csak egy tűzhelyet kívánok.Hívó lámpa fényt, meleget azoknak, akiket szeretek.Egy darab kenyeret, csendet, pár halk szót, jó könyvet, és kevés embert.De az aztán Ember legyen!"(Fekete István)

 

 

Ha egy évre tervezel, ültess rizst; ha húsz évre tervezel, ültess fákat; ha a következő generációknak tervezel, tanítsd az embereket.

 

Ha az ember szeretettel él, nincs idő. Időtlenség van. Csend és nyugalom. Ahol nincs meghitt szeretet, ott semmi sincs. Az élet sohasem adja fel, az egyedüli valóság maga az Élet! A tudat bármely pillanatban, amikor úgy tetszik neki, emlékezhet, kicsoda is valójában, emlékezhet a valóságra, emlékezhet a szeretetre. Ösztönösen tudom: mi mindannyian az élet gyermekei vagyunk, az életé, és a szereteté. Ki előbb, ki később rájön erre az örök igazságra...

Az élet állandóan jelenlevő. Nem kezdődik és nem ér véget. Fogantatás, születés, halál csak bekezdések, amelyek egy mindig folyamatosan létező individualizmusnak újabb és újabb létformáit vezetik be. A valóság sohasem törődik az emberi megítéléssel. Az ember életcéllal rendelkezik, ha nem ismeri célját, akkor sorsszerű események hozzák tudatára. Egyszerűen ezért írok.
Talán nem tudatosan. Valaki vagy valami erre ösztönöz, itt legbelül. Vannak gördülékeny mondatok, vannak kevésbé gördülékenyek. Mindegyik őszinte.
Vannak nagy-nagy csendek.
Kifogyhatatlan erő bennem a szeretet.
Ezt a meleget és harmóniát szeretném kisugározni.
(Fuchs Éva)

 

A kimondatlan szeretetet érezni kell, nem hallani.
/Geiszt Viktor/

 

‎"Szeretni azt, aki minket szeret,
Helyes cselekedet.
Szeretni azt, aki minket nem szeret,
Kedves cselekedet.
Szeretni Istent, aki minket mindig szeret,
Bölcs cselekedet.
Ha helyesen cselekszünk, szabadok vagyunk.
Ha kedvesen cselekszünk, biztonságban vagyunk.
Ha bölcsen cselekszünk, beteljesültek vagyunk."
/Sri Chinmoy/


 

Kalkuttai Teréz anya:Öröm

Az öröm imádság, az öröm erő. 
Az öröm háló, amellyel lelkeket foghatunk. 
Isten szereti az örvendező imádságot. 
A legjobb módja, hogy Istennek hálát adjunk: 
ha dolgunkat örömmel tesszük.

A szerető szív vidám szív. 
Ne engedd, hogy a gondok úgy hatalmukba kerítsenek; 
hogy miattuk elfelejtsz örülni a feltámadt Krisztusnak.

Mindnyájan Istenhez vágyódunk, a mennyországba, 
de hatalmunkban áll, hogy már most és itt nála legyünk a mennyben, 
s minden pillanatban boldogságban részesüljünk. 
Ez azt jelenti: 
szeressünk úgy, ahogyan ő szeret, 
segítsünk, ahogyan ő segít, 
adjunk, ahogyan ő ad, 
szolgáljunk, ahogy ő szolgál, 
mentsük meg az embert, 
ahogyan ő megment minket, 
huszonnégy órán át vele legyünk, 
és a legnyomorúságosabb öltözékben is felismerjük.

 

Ha egy szép élet vágyát őrzöd,
a múlttal nem szabad törődnöd.
S mindig úgy tégy, ha veszteség ér,
minthogyha újjászülten élnél.
Mit akar? -kérd meg minden naptól,
és minden nap felel, majd akkor.
Tetteidnek tudjál örülni,
más tetteit tudd megbecsülni,
főként ne gyűlőlj egy embert se,
s a többit hagyd az Úristenre.
/Goethe: Életszabály/

 

Te azért születtél, hogy szeressenek
Én azért születtem, hogy
téged szeresselek...
Tiéd volt a szív tavaszán nyílott első érzelem,
az utolsó dobbanás is a tiéd lesz kedvesem.
Te azért születtél, hogy szeressenek
Én azért születtem, hogy
téged szeresselek.
S csak annyit ér az életem, amennyi boldogságot adsz te nekem.
Azt adom, mi legnagyobb- a szívemet,
mely útra kelt és felkutatta tiedet.
Rejts el, őrizz, éltess engem KEDVESEM
Én veled leszek
Te leszel a mindenem.

 Ostoba mindenki, aki annak látszik, és a fele azoknak, akik nem látszanak annak. A butaság a világgal együtt született, és ha van bölcsesség, az Ég előtt az is ostobaság. A legostobább azonban az, aki magát nem tartja annak, de mindenki mást annak vél. Aki bölcs akar lenni, nem elég, ha annak látszik, kivált saját szemében. Az tud, aki azt hiszi, hogy nem tud, és az nem lát, aki nem látja, hogy mások látnak. A világ tele van balgákkal, magáról mégsem hiszi, sőt nem is gyanítja senki, hogy az.

/Baltasar Gracián: Az életbölcsesség kézikönyve/

 

 

Garai Gábor - Bizalom

S halandó gyarlóságai között
csupán maga az ember halhatatlan.
Kérlelhetetlen gyötrelmei ellen
irgalmas vára bizalomból épül;
s az önmagával vívott küzdelemben
csak jósága szolgálhat menedékül.

‎- Hogyan keressük az egységet Istennel? 
- Minél jobban keresed, annál nagyobb lesz a távolság közte és közted. 
- Hát akkor mit tegyünk a távolsággal? 
- Értsd meg, hogy az nincs ott. 
- Ez azt jelenti, hogy Isten és én egy és ugyanaz? 
- Nem egy, de nem is kettő. 
- Hogyan lehetséges ez? 
- A nap és a fénye, az óceán és a hullám, az énekes és a hangja: nem egy. Nem is kettő.
/Anthony de Mello/

Az egyik módja, hogy kitaláld, vajon a deszkádba szöget vagy csavart kell-e tenned, a következő: verd be a szöget. Ha elrepeszti a deszkát, máris tudod, hogy a csavarra lett volna szükséged./ Anthony de Mello /

Sokáig abban a hitben éltem, hogy a valódi, igazi életem még csak most fog elkezdődni és az ehhez vezető úton mindig voltak megoldásra váró akadályok: gúnyos megnemértettség, időigényes tennivalók, még nem törlesztett kölcsönök Aztán kezdődik a valódi élet!
Végül megértettem, hogy ezek az "akadályok" a Valódi élet.
Ha ily módon elfogadjuk a dolgokat, az segít megérteni, hogy nincs egy olyan módszer, ami a boldogsághoz elvezet, mert a módszer maga a boldogság. Következésképpen élvezzük ki az élet minden pillanatát, és élvezzük még annál is jobban, ha megoszthatjuk egy számunkra kedves emberrel a ritka pillanatokat, és emlékezzünk rá, hogy az idő nem vár senkire.
És akkor biztosan nem fogunk arra várni, hogy majd ha vége lesz az iskolának, majd ha elkezdődik az iskola, majd ha lefogyok 5 kg-ot, majd ha sikerül felszedni 5 kg-ot, majd ha gyerekem lesz, majd ha végre kirepülnek a gyerekek, majd ha dolgozni fogok, majd ha végre nyugdíjba megyek, majd ha férjhez megyek, ha végre elválok...
Nem várjuk a péntek estét, a vasárnap reggelt, az autócserét, a házvásárlást. Sem a tavaszt, a nyarat, az őszt, a telet, sem az élet végét és egy újjászületést, hanem eldöntjük magunkban, hogy nincs az életben jobb pillanat a boldogságot "elkezdeni", mint ez a pillanat.
Az életöröm és a boldogság nem úti célok, hanem maga az utazás.
/Alfred Souza: A valódi élet/

,,Messziről jött ember sokára ér ide. De minden út vezet valahová, és a végén mindenki elnyeri méltó jutalmát.Mindig bízz magadban,és elképzeléseidben,mert akkor tudod érvényesíteni mindazt amit célként tűztél ki magad elé.Ne félj ,ne állj meg,és ne nézz vissza...ott már nincs jövőd...a jövőd előtted áll...egy szebb ,jobb és egy szeretettel teli, boldog élet amit a hited kormányoz..,,.(B.Andi)

 

,,Az Út, amin elindulunk, nagyon egyenesnek tűnik, de azért néha kis mellékutak, kereszteződések és még zsákutcák is tarkítják, néha még egészen sötét helyen, „útvesztőn” is találja magát az utazó, hogy aztán megint egy ragyogó, fényes, csodálatos táj táruljon előtte… Minden, amit tapasztalni kell, amivel találkozni kell, az mind felbukkan az utazásunk során.Éppen ezért nem unalmas, csodálatos kirándulás, amely nem mellőzi a kihívásokat, és benne az a legszebb, hogy soha sem ér véget. Igaz, hogy gyötrelmes és fájdalmas is tud lenni, ha nem tanultuk meg a szabályokat, és nem tartjuk be a Kozmikus Törvényeket.
A végtelenből jövünk és a végtelen felé tartunk… 
Sokkal kellemesebb, ha felkészítjük a fizikai, érzelmi, mentális testünket az utazásra.,,Andi Barcsi

 

Tanulni sohasem késő, a Tudáson keresztül jutunk el a szeretet megértéséhez, magához a szeretethez. Szellemi vezetőim azt mondták: „ Tudás nélkül nem férhetsz hozzá a szeretet rezgéséhez” Kicsit meglepett ez a kijelentés, aztán még hozzá tették : „az Igaz Tudásról beszélünk, amely elvezet oda, hogy felismered életed értelmét, amely nem más, mint Szeretet. Ez a Szeretet világokat teremt, ez mozgatja az Univerzumot, a Szeretet az Erő, a Szeretet MINDEN. Ha mindezt már tudod, és felemelkedsz ennek a rezgéstartományában, akkor az Igaz Tudás birtokosa vagy.” Amikor a másik ember szemébe tudok úgy nézni, és azt mondani, érezni, hogy „tisztelem, szeretem benned az Isteni Lényt”...Az Igaz Tudás a felelősségvállalást is magába foglalja...az Univerzumban minden rezeg, minden érzés, gondolat, csak éppen más frekvencián rezegnek, így meg kell tanulnunk a gondolatainkat fegyelmezni, mert a gondolat óriási erő: ezzel teremtünk, és nem számít, hogy pozitív vagy negatív , az törekszik a megvalósulásra… polaritás törvénye: 2 pólusa van: boldogság boldogtalanság, szeretet- gyűlölet, jó-rossz, ezek mind ugyanannak az érmének a két oldala, ha megváltoztatjuk tudatunk rezgésszámát, akkor a körülmények is megváltoznak, amikor tudatunk rezgésszintjét emeljük, nem csupán magunkat változtatjuk meg, hanem a körülöttünk lévőket is, rezonancia törvénye : hasonló hasonlót vonz, és általa megerősödik, csak azt tudom magamhoz vonzani, ami megfelel a pillanatnyi rezgésemnek. Fogékonyak vagyunk azokra az energia mintákra, azokra a gondolat, hangulat, érzés mintákra amelyek hasonló rezgésűek, soha semmit és senkit nem vonzunk magunkhoz, ha nincs semmi affinitásunk vele kapcsolatba.... /Andi Barcsi/

‎"A Fény életet ad, táplál, utat mutat, vezet és támogat.  A Fény néha oly erős, hogy egyszerűbb hátat fordítani neki, mint hagyni, hogy átjárjon, felfeszítse szorosan összezárt szemhéjunkat, lezárt szívünket, s felragyogtassa Igaz Önvalónk. 
A döntés mindig a miénk. Letérhetünk az útról, ha azt akarjuk. Félelemből, kétségbeesésből, gyávaságból elutasíthatjuk egymást. Hazudhatunk önmagunknak és másoknak is. Leélhetünk egy életet sötétségben, vakon és süketen. De vajon van értelme így? Van értelme Szeretet és Fény nélkül élni? Tudunk ezek nélkül létezni? Vegetálni talán, de Élni... azt nem.
Fordítsd hát arcod a Nap felé, és érezd, amint az Égiek éltető fénye átjárja testedet. Hagyd, hogy a Fény beszivárogjon a szívedbe, nyisd ki végre a szemed, és láss!"

Az életnek is vannak állomásai, mint a vasútnak. Csak épp hogy a vasúton tudjuk, melyik a végső állomás, ahol kiszállunk. Az élet nagy útján azonban mindig azt gondoljuk végső állomásnak, amelyik csak forduló. Kezünkben nincs sem az irányzó-kerék, sem a vészfék, mely a tébolyult vonatot megállíthatná./Gárdonyi Géza/

"Bizonyos koron felül már nem az a fontos,mit mondanak az emberről,hanem hogy ő mit tart saját magáról.Legbelül,négyszemközt,saját magáról.Ott,ahol semmiféle ripacskodással,semmilyen ledér mutatvánnyal nem lehet elkendőzni az igazságot." (Rónay György)

 

A szeretet annyi: - elfogadni,
nyitott szívedből többet adni!
Másokban meglátni a szépet,
s örökre hinni, hogy szép az élet.
Megértőn nézni a világra,
ápolni, kinek a lelke árva.
Tudni a rossz is csak emberi,
másképpen lát, ki felismeri.
Keresd a jót, kívánd a szépet!
Lásd meg másban az emberséget!
Bocsásd meg azt, amiben gyarló!
Szeress ha fáj is, legyél kitartó!
Azért születtél erre a földre,
hogy szeretni tanulj mindörökre.
Szívedben szóljon a szeretet ének:
"Szeretném, hogyha szeretnének".
Aranyosi Ervin

„Amit az életben keresel, az nem a könyvekben van. Amit keresel, azt nem olvasva fogod megtalálni. Az élet hiányzó elemeit magadban sosem fogod összerakni, amit keresel, azt a világban keresd, amit keresel, a szíveddel fogod megtalálni. A világ összes létező könyve nem más, mint egy logikai játék, az oldalak és mondatok nem pótolhatják a szeretet helyét. Olvasva megismerheted az életet, de csak szeretve értheted meg. ”(Ezel )

Nincs a világon még egy ugyanilyen ember.Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám,de egészében véve senki sem.Ennélfogva bármit teszek,azt magamnak tulajdoníthatom,hiszen én magam választottam.
Én rendelkezem mindenemmel-
a testemmel és annak minden mozdulatával;
az elmémmel,valamennyi gondolatommal és ötletemmel;
a szememmel és a képekkel,melyeket észrevesz;
az érzéseimmel,legyen bár az harag,öröm,csüggedés,szeretet,csalódottság,vagy izgalom;
a számmal és minden szóval,ami elhagyja,akár udvarias,akár durva,kedves,helyénvaló vagy sem;
a hangommal,legyen az hangos vagy kellemes;
minden cselekedetemmel,függetlenül attól,hogy saját magamra vagy másokra irányul.
Magam birtoklom a képzeletemet,az álmaimat,reményeimet és félelmeimet.Az enyémek győzelmeim és sikereim,kudarcaim és balfogásaim.
Mivel a magam ura vagyok,tökéletesen megismerhetem magamat.Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet.Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom.Tudom,hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások,de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz,addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.
Akármilyennek tűnök,bármit mondok vagy teszek,gondolok vagy érzek egy adott pillanatban,az mind-mind én vagyok.Bármely időpontban hitelesen képviselem saját magamat.Ha később visszagondolok arra,milyennek mutatkoztam,szavaimra,cselekedeteimre,eszméimre és indulataimra,talán ez vagy az tőlem idegennek tetszik majd.Akkor elvethetem azt,ami nem hozzám való,megtarthatom azt,ami lényemhez megfelelőnek bizonyult,és kitalálhatok valami újat ahelyett,amitől elfordultam.
Érzékeim és képességeim segítségével megállhatom a helyemet,közel kerülhetek másokhoz,eredményeket érhetek el,értelmet és rendszert vihetek az engem körülvevő személyek és dolgok tömegébe.
Bírok magammal,tehát irányíthatom magamat.
Én én vagyok,és így vagyok jó.

Igazából csak élvezd a pillanatot, és az bőven elég. Ahhoz is, hogy alakuljon az életed, és ahhoz is, hogy jól érezd magad. Tök mindegy, hogy mit gondolsz, mi lesz majd jó neked, van, hogy pont az tör majd össze. Hagyd, hogy az élet mutassa meg, hogy merre van az arra. Menj utána, ne kételkedj, és próbáld meg élvezni, akármit is hoz, ugyanis... Minden azon múlik, hogy mered-e élvezni, még azt is, amiről más azt gondolná, hogy lehetetlen mosollyal az arcodon végigcsinálni.Oravecz Nóra

 

* Barátokat csak úgy lehet szerezni, ha az ember maga is barát

* Aki barát, szeret, de aki szeret, nem mindig barát.

* Egyetlen fénysugár többet ér, mint a mindent betöltő ragyogás; egyetlen barát többet jelent, mint a sokaság.

 • A barátok egyenlőek, mert ahol vannak, ott nincs különbség.

  * A hely, ahol élnek, túl van a versenyen.

  * Az elnézés barátokat szerez, a szokimondás gyülölséget.

  * Megtalálni helyünket a világban tulajdonképpen nem jelent mást, mint rátalálni a rokon lelkekre.

  * Aki mindenkivel barátkozni akar, senkinek sem barátja.
  * Meggyogyitja sebes szivünket a barátság.

  * Mindig elveszitjük azoknak a barátságát, akik elveszitették megbecsülésünket.

  * Szükségben mutatkozik meg az igaz barát.

  * Megosztott öröm: kettös öröm; megosztott fájdalom: fél fájdalom.

  * Fogadd el ismeröseid rossz tulajdonságait, ők is igy lesznek a tieiddel.

  * Ahhoz, hogy megértsünk egy embert, elöbb meg kell érteni önmagunkat.
  * Sohase védekezz, és ne mentegetözzel, mielött vádoltak volna.

  * Az átmeneti vissza vonulás kesöbbi gyözelmet jelent.

  * Az vagy, aminek magadat tartod.

  * Amikor gondolkodásod megváltozik, te is megváltozol.

  * Lássuk magunkat úgy, ahogy mások látnak minket.

  * Jobb egy tükör, mint az ősök egész arckép csarnoka.

  * Akit elkápráztatnak a külső ragyogások, képtelen a fényt megpillantani önmagában.
 • * Ha magunkban nem leljük meg a béket, hiábavaló másutt keresnünk.

  * Az önszeretet nem oly vétek, mint a magunk elhagyása.

  * A siker tegyen boldoggá, de büszke ne.

  * A népszerüség garasra váltott dicsőség.

  * Van érdem kiemelkedés nélkül, de nincs kiemelkedés érdem nélkül.

  * Az igazi szerénység ritkább, mint a nagy tehetség - s mindnél értékesebb.

  * A bírálat elnéző a fekete hollóval szemben, de gánccsal gyötri a fehér galambot.

  * A természet teremti az érdemet, a szerencse hozza müködésbe.

  * A csillagok fényesek, mégsem vetélkednek a napvilággal

 

 

Isten Veled Ó év,Isten hozott Új év

Eltelt egy esztendő,megéltünk sok csodát,megtanultunk akadályokat leküzdeni,gyakorolhattuk a megbocsájtást,a türelmet,az elfogadást.

 Sok minden történt az elmúlt időszakban és tudjuk,hogy Isten csak akkora keresztet ad nekünk amekkorát elbírunk. Megtanultuk,hogy minden a fejlődésünket szolgálja és minden a javunkra válik. Ne kapcsoljunk érzelmeket a múlthoz,hagyjuk hogy az emlékek csupán emlékek legyenek. Most egy korszak lezárul,az érlelődés a végére ért,elengedünk mindent,nem ragaszkodunk a múlthoz,szeretettel és hittel várjuk a jövőt.Az Ó évben ha volt jó gondolatunk,azt most mind megvalósíthatjuk,hisz itt állunk a teremtés évének küszöbén.Gondolkodjunk mindig pozitívan, mert a jövő még nincs készen,olyan lesz amilyenné alakítjuk magunknak. Isten bennünk van és szeretettel telített cselekedeteink által láthatjuk meg arcát. Tégy minden nap valami jót,bármily kis csekélység legyen is az,mert ezek lesznek életed legcsodálatosabb pillanati melyek összeállnak,épp úgy mint ahogy cseppek alkotják az óceánt is.Ne rágódj a múlton és ne aggodalmaskodj a jövő miatt,minden a Te javad szolgálja.Ne hiányolj semmit az életedből,arra koncentrálj,amid most van és légy hálás mindenért.Hittel várd a jövőt és szeretettel gondolj minden embertársadra,mert amit másoknak kívánsz, azt éled át Te magad is,mindent a gondolataidnak köszönhetsz,ezért vigyázz milyen gondolatokat generálsz. Ne félj semmitől,mert a félelemmel mindent megteremtesz amit nem szeretnél,rajtad áll hogy milyen lesz a sorsod.

 Az Új év a teremtés éve. Eljött a megvalósítások ideje,ez az év alkalmas arra,hogy az elképzeléseid és az álmaid létrehozd itt a fizikai síkon is. Megtanultál akadályokat leküzdeni és megerősödtél, bízol magadban és tudod,hogy minden nehézséget egyre könnyebben küzdesz le.Boldogan éled meg életed minden pillanatát, bízol Önmagadban és tudod hogy minden a Te javad szolgálja. Sikereket érsz el,mert szeretettel teszel meg mindent önmagadért és másokért egyaránt.Az Új év elhoz számodra minden csodát,mert bízol magadban és a benned lévő Istenben,aki a cselekedeteid által mindent megteremt.Engedd el a múltat,légy nyitott az új befogadására,Te azért vagy itt hogy a szeretettel megvalósítsd Önmagad és hogy elnyerd az Isteni boldogságot,mely ott szunnyad lelked mélyén,amely megmutatkozik ha harmóniát teremtesz Önmagadban. Higyj és bizz Önmagadban,a benned lévő Istenben,a Jövőben,az új csodákban. Minden érted van,légy kitartó,küzdj az álmaidért,cselekedj mindig a szíved szerint. Az Új év alkalmas arra,hogy életed legszebb része legyen,mert rajtad áll,hogy hogyan állsz hozzá a lehetőségekhez. Az univerzum teljességében élünk mindannyian és korlátlanul részesedhetünk gazdagságából. Éld ki lelked vágyait, meg mindent amit csak szeretnél ebben a kedvező évben,a teremtés évében és nyerd el a belső boldogságod.Sikerekben gazdag legyen az Új éved,a szeretet fényessége ragyogjon lelkedre és mindig történjen az ami a legjobb Neked. Áldás kísérje életutad és a boldogság hordozzon a tenyerén. Szeretettel kívánok Neked minden jót és szépet.

 Isten Veled Ó év,köszönöm hogy voltál,Isten hozott Új év,köszönöm,hogy vagy, Namaste

/Csanyik Norbert/

 

 

 

Bálint Posta

Ki - Ki , más és más érzésvilággal - lelki Tisztasággal és Tudatossági szinttel van jelen a földön ! Közös cél a meditáció a belső figyelés a Hipnózis és a szeretet által minél magasabb tudatosság - minél tisztább lelki állapot elérése megteremtése ,melynek eléréséhez tapasztalatokat és eszközöket osztunk meg ! Az embernek saját lelki világával - helyzetével történő szembesülései igen rosszul ...esik sok esetben - sok mindenkinek , de a legnagyobb tanítások ! Csak az esik rosszul lelkünkben ami ellenállás , korlátok és gátlások melyek negatív érzések , melynek mennie kell , hiszen Mi legbelül a szeretet és a teljes elfogadás vagyunk ! Ki nyitott gondolkodású , van hite szívében , könnyű a célt követni - és nincs kérdés a miértre ! A cél azonos , a szeretet által megnyílni - töltődni , hogy lelkeink megtisztuljanak és az ébredés által boldoggá - szabaddá - békéssé és elfogadóvá váljunk minél többen !Jelen időnkben az egyetlen jó amit az ember tehet ha tisztítja Testét - Lelkét , fizikálisan - mentálisan egyaránt ! Lehetőségeihez mérten túl lép az anyagi világon , hiszen a jövőben az egyén sorsának - életének alakulását a lelki tisztasága - békéje fogja meghatározni ! Az embernek egyedül Önmaga életét kell jól szemügyre vennie ahhoz , hogy elhiggye hogy létezik és működik az Élet az Univerzum Törvénye , mely meghatározza boldogságod - boldogtalanságod milliónyi megnyilvánulását ! Mind ezen állapotokat azok az érzések és blokkok teremtik, melyeket múlt életedben - életeidben megtapasztaltál , lelked részévé váltak hiszen az élet csupán erre válaszol ! Ez a Vonzás Törvénye !

 

 

Csak tedd fel Önmagadnak a kérdéseket és ne Nekem és mások írásainak higgy ! Kérdezd meg Önmagad miért nem vagy felhőtlenül boldog , pedig annyira szeretnél azzá válni , miért nincs nyugalmad - békéd - harmóniád - miért nem vagy szerelemben - szeretetben - miért nem úgy alakul millió dolog ahogy valójában elképzeled - gondolkodsz róla , és még sem úgy alakul számtalan esemény mind hiába ott van a szabad AKARATOD ! Miért nem tudsz kiszállni boldogtalan kapcsolatodból - munkádból , miért nem tudsz millió negatív táplálkozási és egyéb függőségedtől megválni , pedig tudod hogy mind ez egészségtelen ? Miért vannak szorongásaid - gátlásaid - miért vagy stressze és vannak egészségügyi problémáid ? Miért vannak félelmeid a változtatásokkal kapcsolatban , új párkapcsolat - És számtalan kérdés ! A félelmek és gátlások lelki sérülések mind mind múltad termékei , megtapasztalásaid általi negatív érzésekkel történő azonosulások !

 

Milyen a korlátlan Lélek és hogyan tudsz szabaddá válni ? Elsődleges feladat a szabad akaratod által a belső figyelmed - a jelenlét megteremtése mellyel lelked , valódi Éned tudatába kerülsz annak érdekében , hogy pontosan beazonosítsd konfliktusaid ! Mind ezzel rácsatlakozol a Lelked valódi tudathálójára , mellyel megtapasztalod az élet által számodra közölt pontos információkat ! Majd jöhetnek a feloldások : Első a szív csakra megnyitása , figyelmed ráviszed szívedre , és minden olyan emberrel egészen gyermek korodig megbocsájtásokat teszel , kivel konfliktusod volt - van ! Mindennek az alapja a szív megnyitása , hiszen csak is a szeretet finom rezgései tudják a negatív érzéseket - blokkokat felszabadítani energia rendszeredben - csatornáidban ! Azt Tudni kell minden betegség szorongás - fizikális elváltozás a LÉLEKBŐL , tehát konfliktusból ered . A nagyobb erősebb dimenzió a lélek blokkjai átíródnak az alacsonyabb fizikális testre ! Ha az ember figyelme bent van lelkében az Univerzum szépen segít a feloldásban , vedd elő gyermekkori iskolás képeid - családi baráti képeid és számtalan konfliktus vetődik eléd ! Összeveszések - szerelemi csalódások - családi - baráti testi - lelki traumák - haláleset valakit nem tudtál elengedni - stb. A szöveg amit mondani kell : x - y Tiszta szívből Sajnálom ha megbántottalak - és alázattal kérlek Téged bocsáss meg Nekem , a köztünk lévő negatív érzés váljon örök szeretetté - fénnyé és jósággá ! x - y tiszta szívemből szeretlek , az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében Ámen . Ha nem sikerült volna mindent megbocsájtanom , kérlek Uram tedd meg helyettem . Köszönöm . Mind ennek óriási ereje és hatása van , mellyel lelked tisztul és egyre több mindent láthatsz a világból jövődből és múltadból . Ez a boldogság és belső béke - harmónia útja !

 

Ezzel egy időben elkezdheted fizikális tested tisztítását - böjt - tisztító kúrák - máj vese - vér stb pld. csalán tea . Minél tisztább tested annál intenzívebben - finomabban érzékeled a világ által lelkednek kommunikált információit . Hagyjál el minél több kémiát , mosó tisztítószerek - tus fürdők - sampont stb melyek módosítják információid pontos értelmezését ! Van számtalan természetes tisztítószer mosó dió - szappan stb. Adjál több jóságot a világnak - környezetnek természetnek és azt fogod kapni amit adsz , valójában ez a Törvény , és eddig is ezt kaptad . Lelked - Tested tisztulásával és belső figyelmed megteremtésével kialakul a boldogságod a tisztánlátásod és szabad akaratod ténylegesen szabaddá válik ! Olyan körülményeket és kapcsolatokat vonzol csak is amilyen a lelked energia háztartása : Negatív érzésekre negatív körülmények - pozitívra pozitív körülmények és kapcsolatok részese leszel .

 

 

 "Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták hogyan lehet másokat szolgálni." (Albert Schweitzer)

‎" A Fény gyermeke vagyok. Szeretem a Fényt. Szolgálom a Fényt. Fényben élek. A Fény vezet, gyógyít, átalakít és megvilágít. Áldom a Fényt. A Fény bennem van. Egy vagyok a Fénnyel. A Fény én magam vagyok!"/B.Andi/

,,Isten előtt senki sem több, senki sem kevesebb. Mindenki egyenlő.,,/B.Andi/


Asztali nézet